20-08-2015

Rađenović podnosi ostavku

Predsjednik Opštine Budva, Lazar Rađenović, dostavio je Demokratskoj partiji socijalista (DPS) pisanu ostavku na tu funkciju, a očekuje se da uskoro o svojoj odluci obavijesti i lokalni parlament koji treba da je konstatuje.

Rađenović podnosi ostavku | Radio Televizija Budva

Rađenović, koji je prošlog četvrtka uhapšen zajedno sa nekoliko opštinskih funkcionera i službenika, na taj potez se odlučio, kako je istakao u ostavci u koju su Vijesti imale uvid, isključivo iz moralnih razloga kako bi pomogao prevazilaženju problema u funkcinisanju lokalne samouprave nastale najnovijim dešavanjima.

On je naveo da se ne osjeća krivim i da će, kako je naveo, u daljem postupku dokazati svoju nevinost.

Ostavku je, kako je napisao, ponudio svojoj partiji upravo iz poštovanja prema građanima Budve koji su mu prethodnih godina ukazivali povjerenje, prenose Vijesti.

Rađenović je izrazio posebno poštovanje prema svojim partijskim kolegama koji su mu u dva navrata dali povjerenje da bude na čelu Budve, kao i prema zaposlenima u lokalnoj samoupravi, javnim preduzećima i ustanovama, brojnim poslovnim saradnicima i prijateljima sa kojima je svih prethodnih godina uspješno sarađivao.

Ostavku Lazara Rađenovića, koja je izazvala šok među partijskim kolegama, najavio je prethodne noći na vanrednoj sjednici Izvršnog odbora njegov otac Ljubo, jedan od osnivača i najuticajnijih ljudi u DPS-u Budve. Stariji Rađenović je na toj sjednici ponudio da izađe iz IO zbog optužbi koje se na teret stavljaju Lazaru čime je njihova porodica i prije sudskog procesa označena već krivom, ali su svi prisutni to kategorički odbili, kazali su izvori “Vijesti”.

Toj sjednici IO, zakazanoj na zahtjev šefa budvanskog DPS-a Srđe Popovića, prisustvovali su i svi odbornici DPS, te zamjenik predsjednika Duško Marković, politički direktor Tarzan Milošević, kao i Svetozar Marović.

Iz DPS Budva nezvanično je saopšteno da je rano govoriti ko bi mogao biti Rađenovićev nasljednik na mjestu predsjednika Opšine.

Izvori Vijesti tvrde da će jedan od problema DPS-a u Budvi biti upravo da se nađe adekvatno kadrovsko rješenje s obzirom da na to je Rađenović prema svim dosadašnjim analizama uživao najveće povjerenje.