22-04-2019

Rađenović: Želimo Budvu punu ekonomskog blagostanja i prosperiteta

Prije par dan održana je Izborna konferencija SNP Budva na kojoj je izabaran novi opštinski odbor i novo rukovodstvo.

Rađenović: Želimo Budvu punu ekonomskog blagostanja i prosperiteta | Radio Televizija Budva

Osim predsjednika OO SNP Budva Krsta Rađenovića, izabrana su i tri potpredsjednika: dr Nada Purić, Željko Srdanović i Miloš Duletić kao i 31 član novog Odbora.

"Socijalistička narodna partija Crne Gore i SNP Budva su ponosno podijelili 21 godinu sa časnim i poštenim ljudima koji su imali viziju razvoja našeg grada, ali imali i hrabrosti da kažu „ne“ korupciji i kriminalu, koji su bili zahvatili u potpunosti lokalnu samoupravu, onda kada je bilo najteže. Ovim putem namjerno to ističem, jer su časni članovi SNP ostali dosljedni sebi i ideji koja nas je okupila, a to je dostojanstveni život za sve građane.

Mi u SNP želimo Budvu punu ekonomskog blagostanja i prosperiteta i stoga će naš cilj biti razvoj svih područja grada i Maina i Pobora i Paštrovića i Grblja i Brajića, ali ćemo voditi računa o svim građanima koji ovdje žive, ma od kuda da su došli", navodi se u saopštenju SNP-a, koje potpisuje Krsto Rađenović.

On ističe da žele da Budva bude prava metropola turizma, te da će se truditi da vode računa o najznačajnijim resursima našeg grada.

"Budva ne zaslužuje da se izraz „budvanizacija“ upotrebljava u svakodnevnom žargonu u pežorativnom smislu kao asocijacija na nešto loše. Zato smatram da bismo u budućem periodu postigli uspjeh moramo postaviti realne ciljeve koji će nas dovesti do prave lokalne samouprave koja će biti servis svih građana Budve.

Ja i članovi opštinskog odbora SNP Budva podržaćemo svaku vrstu slobodnog preduzetništva i inicijativa zasnovanih na ravnopravnoj konkurenciji.

Na osnovu ovih principa trudićemo se da se steknu uslovi za valorizaciju znanja i sposobnosti, posebno mladih i školovanih ljudi.

Ubijeđen sam da će građani Budve u našem budućem djelovanju prepoznati naše namjere i da zajedno sa kolegama iz ostalih opozicionih stranaka napravimo takvu lokalnu samoupravu kojom ćemo se dičiti. Čekaju nas mjeseci i godine ozbiljnog rada ali sam siguran da zajedničkim snagama možemo promijeniti na bolje ne samo stanje u Budvi nego i u cijeloj Crnoj Gori.
Vrijeme pred nama, tražiće i veću podršku za ostvarenje ovih naših ciljeva jer oni nisu naši lični. To je cilj svih žitelja Budve, da napravimo okvir gdje će naša djeca ostajati u Budvi a napredak se osjetiti u svakoj kući", zaključuje se u saopštenju.