07-12-2018

Radionica "NVO kao mogući upravljači prirodnom i kulturnom baštinom?"

Partneri projekta StroNGO, čiji je cilj da se doprinese razvoju snažnijeg civilnog društva u Boki Kotorskoj, pozivaju vas na radionicu "NVO kao mogući upravljači prirodnom i kulturnom baštinom?". Radionica će se održati u Kotoru 14. decembra 2018. (petak) / 18-20h.

Radionica

U sklopu radionice, ornitolog Borut Mozetič iz NVO Društvo za posmatranje i proučavanje ptica Slovenije (Dopps – BirdLife Slovenia) održaće prezentaciju o iskustvima ove nevladine organizacije koja upravlja zaštićenim prirodnim područjem Škocijanskog zatoka.

Nakon primjera iz Slovenije, Aleksandra Ivanović iz JP Morsko dobro predstaviće nam iskustva upravljanja zaštićenim područjem Tivatska Solila.

Prezentacije će predstavljati uvod u diskusiju o mogućim modelima upravljanja zaštićenim područjima / prirodnom i kulturnom baštinom u Crnoj Gori i mogućnostima uključivanja NVO sektora.

"Pozivamo zainteresovane predstavnike/ce nevladinog sektora i institucija sa teritorije Boke Kotorske (Tivat, Herceg Novi, Budva i Kotor) da uzmu učešće na radionici", navodi se u saopštenju.

Učešće na radionici je besplatno. Da se prijavite kliknite OVDJE.

Vodeći parner u projektu StroNGO je Expeditio, dok su ostali partneri 4 organizacije s područja Boke Kotorske: “Naša Akcija” iz Kotora, “Urban Nova” iz Herceg Novog, Kulturno-zavičajno udruženje “Napredak” Gornja Lastva iz Tivta i “Agora” iz Budve.

Projekat je odobren kroz program Evropske unije IPA 2014 Civil Society Facility Montenegro.