23-04-2019

Radionica “Uloga lokalnih zajednica u upravljanju zaštićenim područjem u moru” danas u Petrovcu

NVO Green Home u saradnji sa Mediteranskim centrom za ekološki monitoring – MedCEM i Crnogorskim društvom ekologa organizuje radionicu pod nazivom: “Uloga lokalnih zajednica u upravljanju zaštićenim područjem u moru”. Radionica će se održati danas u prostorijama Crvene komune u Petrovcu sa početkom u 11:00h.

Radionica “Uloga lokalnih zajednica u upravljanju zaštićenim područjem u moru” danas u Petrovcu | Radio Televizija Budva

Radionica je namijenjena prvenstveno ribarima, ronilačkim klubovima koji gravitiraju području budućeg zaštićenog područja u moru – Katič ali i nadležnim institucijama.

Cilj radionice je razmjena iskustava, prenos znanja i preporuka između upravljača zaštićenih područja u moru, ribara i ronilačkih klubova, nevladinih organizacija iz Hrvatske i Turske, naučne zajednice Crne Gore sa zainteresovanom javnošću iz Crne Gore.

S tim u vezi učesnici će imati priliku da saznaju više o ribolovnim koristima u zaštićenim područjima u moru, benefitima ronilačkih klubova ali i o primjerima dobre prakse upravljanja zaštićenim područjima u moru. Takođe će se čuti i stav crnogorskih ribara po pitanju zaštite mora i uspostavljanja ZPM.

Radionica se realizuje u okviru projekta: “Podrška lokalnim zajednicama u promociji i zaštiti budućeg zaštićenog područja u moru – Katič”. Projekat je finansijski podržan od strane Partnerskog fonda za kritične ekosisteme – CEPF.