07-09-2017

Radoman: Problem kanalizacione mreže u Pržnu se rješava AUDIO

Povodom ovog problema predstavnici budvanskog Vodovoda održali su sastanak sa predstavnicima lokalne samouprave, kazao je za Radio Budvu v.d. direktora Vodovoda Marko Radoman.

Radoman: Problem kanalizacione mreže u Pržnu se rješava AUDIO | Radio Televizija Budva

"Pošto se radi o šetalištu i zoni Morskog dobra, pokušaćemo da održimo i jedan sastanak sa predstavnicima ovog Javnog preduzeća, kako bi problem riješili kvalitetno i trajno do početka sledeće sezone", istakao je Radoman.



Podsjetimo, krajem avgusta mještani Pržna susreli su se sa velikim ekološkim problemom, kada je došlo do izlivanja fekalija kod rampe hotela, nakon što je došlo do začepljenja. Fekalije su se izlile u potok, a onda u more.

Kako je kazao Radoman, na šetalištu i u blizini hotela Maestral došlo je do tri izlivanja na kanalizacionoj mreži, koja su trajala po nekoliko minuta.

"Naše ekipe su veoma brzo na ternu sanirale kvarove i otklanjale uzroke koji su doveli do začepljenja na mreži. Medjutim, svako izlivanje, bez obzira na dužinu trajanja, ostavlja negativan utisak, i naravno da nije prijatno za ljude koji žive u toj okolini", kaže Radoman, dodajući da nema šta nisu nalazili u kanalizacionoj mreži.

"Od ulja, masti, povrća, ribarskih mreža..., tako da bi teško ijedan kanalizacioni sistem mogao to da podnese", istakao je Radoman.

U narednom periodu, kako je kazao, ubrzo bi trebali da počnu radovi na kanalizacionom podrmorskom ispustu u Petrovcu, a pokušaće da nadju i najbolje idejno riješenje za kanalizacionu infrastrukturu u Buljarici, koja godinama predstavlja najveći problem u ovom turističkom mjestu.

D. Benić