25-09-2020

Radošević se vraća u ring

Predrag Radošević nakon godinu po svemu sudeći boksovaće opet u Njemačkoj.


Peđa Radošević i Feliks Šturm, Foto: Privatna arhiva

Crnogorski profesionalni bokser, koji je 7.decembra prošle godine u njemačkom Hemelnu slavio protiv Isama Asabova, dobio je poziv da bude dio bokserskog spektakla u Njemačoj, što bi ujedno predstavljao početak saradnje crnogorskog boksa i njemačkih organizacija.

Naime, Radoševiću je poziv uputio Feliks Šturm, od kojeg je naš bokser poražen 2013.godine u odlučujem meču za napad na titulu prvaka svijeta IBF verzije.

Šturm, koji je profesionalnu karijeru započeo 2001. godine, nakon što je 2000. u amaterskom boksu bio prvak Evrope, boksovaće 12.decembra, a u okviru velike revije želio bi da nastupi i Radošević. Nekada protivnici, a sada veliki prijatelji na obostrano zadovoljstvo žele da naprave saradnju između dvije zemlje.

Osim Šturma za organizaciju revije zadužen je i Ismail Ozen Oto.

"Bilo je već poziva i napravili smo određenu saradnju. Ljudi iz Njemačke me izuzetno cijene, jer me odlično poznaju s obzirom da sam upravo u toj zemlji imao nekoliko izuzetno važnih mečeva. Poziv Šturma je svakako privilegija, a i dobra prilika da se nakon pauze koja je uslijedila zbog korona virusa, vratim u ring i odradim dobar meč", kazao je Radošević.

Peđa je u decembru prošle godine protiv Asabova, turskog borca, koji nastupa pod njemačkom zastavom, uspio da se vrati poslije tačno pola godine ,nakon što je u borbi sa Njemcem Džameom Saidijem, na podgoričkom Trgu nezavisnosti, propustio priliku da ujedini evropske titule u verzijama WBO i IBF.

Crnogorski profesionalni bokser je do sada na profesionalnom ringu imao 37 borbi, ostvario je 34 pobjede i tri poraza, a osim poraza od Saidija u Podgorici, poražen je oba puta u mečevima za titulu, od Feliksa Šturma i Lijama Smita.


(Vijesti)