11-04-2019

Radovi na lokalitetima i naseljima u Budvi se privode kraju, iz budžeta opredijeljeno 16 miliona eura

Radovi na atmosferskom kanalu u naselju Gospoština započeti su početkom prošle godine, a dugo očekivani završetak istih planiran je do kraja ovog mjeseca, više puta je saopšteno iz Sekretarijata za investicije Opštine Budva.

Radovi na lokalitetima i naseljima u Budvi se privode kraju, iz budžeta opredijeljeno 16 miliona eura | Radio Televizija Budva

Atmosferski kanal se radi od Rive, starom autobuskom, Ulicom Mila Milunovića do starog groblja.

Završetkom radova biće trajno riješen problem odvoda atmosferskih voda iz naselja Gospoština, kao i njihova akomulacija u dijelu Mediteranske ulice.

Sekretarijat za investije započeo je radove početkom marta na lokalitetu Dubovica luks, tačnije u pojasu od Mega marketa do zgrade prosvetara.

Na ovom potezu radi se potpuno komunalno opremanje Ulice S53 gdje su planirani potporni zidovi, rasvjeta, kanalizacija, voda i asfaltiranje.

Otpočeti su radovi i na izgradnji kružnog toka kod Naftagasa u Bečićima, gdje će radovi biti okončani do početka turističke sezone.

Kako je najavljeno, radovi u naselju Blizikuće uskoro će biti privedeni kraju. Tamo se, osim asfaltiranja puteva, završava i javna rasvjeta, kao i propratna komunalna infrastruktura.

Podsjećanja radi, budžetom za ovu godinu oprijedjeljeno je oko 16 miliona eura za planirane investicije, od čega 12 za kapitalne projekte.