01-11-2019

Radovi na popločavanju pješačke staze na Jazu

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore je prošle sedmice otpočelo radove na uređenju i popločavanju postojeće pješačke staze u zaleđu plaže Jaz u Budvi, dužine cca 380 metara, širine 5-6m, od plaže hotela “Posejdon” do kuće porodice Kunjić.


Planirano je da pješačka staza bude popločana prefabrikovanim betonskim pločama debljine 6 cm, u boji terakote, sa podužnim rigolama i ivičnim trakama.

U okviru uređenja biće i rekonstruisan postojeći obalni zid prema plaži, postavljen urbani mobilijar (klupe za sjedenje i kante za otpatke), stubići za sprečavanja ulaska vozila, a planirano je i hortikulturno uređenje prostora uz stazu.

Na terenu se trenutno izvode zemljani radovi i uklanjanje viška izbetoniranih površina sa staze, dok se paralelno radi postavljanje vodovodne i telekomunikacione mreže u trupu staze od strane d.o.o. “Vodovod i kanalizacija” Budva i M:tel-a. Pri kraju radova biće rekonstruisani stubovi javne rasvjete, ugrađene dvostruke lire i postavljene svetiljke u led tehnologiji.

Izvođač radova na ovom poslu je preduzeće “Incom” d.o.o. iz Podgorice, a rok za završetak svih radova je februar 2020.godine. Javno preduzeće je za ovaj posao opredjelilo 150.000,00
€.

"Po okončanju postupka javne nabavke, ovih dana treba da bude potpisan Ugovor za projektovanje nastavka staze do ušća rijeke na zapadnom kraju plaže" saopšteno je iz Javnog preduzeća za upravljnje morskim dobrom Crne Gore.