19-12-2019

Radovi na uređenju pješačke staze na Jazu teku planiranom dinamikom

Državni sekretar u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Damir Davidović i direktor Morskog dobra Predrag Jelušić obišli su juče radove na uređenju pješačke staze na Jazu i ocjenili da se oni odvijaju planiranom dinamikom.

Radovi  na  uređenju pješačke  staze  na Jazu teku planiranom dinamikom | Radio Televizija Budva

Foto: printskrin/Infobiro

"Ovo je jedan od projekata koji organizuje Morsko dobro, a koji se bavi uređenjem morske obale. Bitno je da je ovim nastavljen trend koji politika Vlade Crne Gore uređuje i podiže njen kvalitet. Na Jazu je prva faza Projekta koji se realizuje, kada pogledamo prirodno okureženje i ono što je u strateškim dokumentima razvoja Crne Gore mislim da se stvaraju uslovi da i ova lokacija postane mnogo interesantnija, kada je u pitanju izletnički turizam, kada je u pitanju rad institucionih objekata toko cijele godine", istakao je Davidović.

Direktor Morskog dobra Predrag Jelušić kazao je da su zadovoljni tempom radova uzimajući u obzir vremenske okolnosti u proteklom periodu, te da će prva faza prve dionice biti gotova do kraja februara.


Foto: printskrin/Infobiro

"To je nekih 380 metara sa hortikulturnim uređenjem i plažnim mobilijarom, vrijednost ove investije je negdje oko 170.000 eura. U ovom momentu smo u fazi potpisivanja druge faze do same rijeke i za tu aktivnost smo planirali, kada bude urađen projekta za taj dio, nešto oko 200.000 eura, što znači da će oko 400.000 eura biti investirano u podizanje jednog standarda i infrastrukturnog uređenja na plaži Jaz", rekao je Jelušić, dodajući da će ove godine na vrijeme početi pripreme za sezonu.

"Vjerujemo da na ovaj način dajemo neki svoj doprinos u ovom dijelu. Tu su projekti koji će bit započeti do kraja godine u dijelu uređenja šetalište u Rafailovićima, i ovih dana očekujemo potpisivanje za projektovanje rive u Pržnu. Vjerujemo da će se stvoriti uslovi da do kraja godine otpočnemo raspisivanje konkursa za projektovanje Lungo Mare u Budvi dužine oko 5km", zaključio je Jelušić.

Ovom prilikom, Davidović i Jelušić su uputili i apel svim zakupcima koji imaju obaveze da u skladu sa novim zakonom pripreme svu dokumentaciju, da postave objekte u skladu sa zakonom i poštuju ugovore koje imaju sa Morskim dobrom.


D.B.