24-04-2021

Radović čestitao Liješeviću na osvojenoj medalji

"Srčanost i hrabrost koju ste pokazali u finalnom meču, inspiracija je za svakog mladog sportistu", naveo je, pored ostalog, u čestitki predsjednik SO Budva Krsto Radović.

Radović čestitao Liješeviću na osvojenoj medalji | Radio Televizija Budva

Foto: privatna arhiva

Predsjednik Skupštine opštine Budva, Krsto Radović uputio je čestitku mladom bokseru Petru Liješeviću iz Budva na osvojenoj medalji

"U ime Skupštine opštine Budva i svoje lično ime, čestitam Vam na osvojenoj srebrnoj medalji u finalu Svijetskog prvenstva za mlade u Poljskoj. Još jednom ste dokazali ličnim primjerom da sjajan uspjeh proističe iz discipline, predanog rada i truda. Srčanost i hrabrost koju ste pokazali u finalnom meču, inspiracija je za svakog mladog sportistu. Vi i drugi brojni sportisti u našoj Opštini ispisujete blistavu budućnost crnogorskog sporta", navedeno je u čestitki.

Radović se zahvalio i rukovodstvu Bokserskog saveza Crne Gore, predsjedniku Aleksandru Klemenku, treneru Nikoli Ružiću i predsjedniku Bokserskog kluba “Budva” Davoru Dokiću koji su, kako je kazao, prepoznali talenat mladog sportiste i pružili mu neophodnu podršku da dosegne visine u ovom sportu.

"Bokserski klub Budva je do sada iznjedrio brojne talentovane sportiste i dokazao svoju posvećenost razvoju sporta.
Na Evropskom prvenstvu u boksu za mlade, održanom u novembru prosle godine u Budvi, naši bokseri su postigli sjajne rezultate i odnjeli četiri medalje zahvaljujući entuzijazmu kako takmičara tako i svih onih koji su im pružili nesebičnu podršku u njihovom usponu", podsjetio je Radović.

On ističe da je Opština Budva prepoznala značaj sporta i u saradnji sa klubovima iz našeg grada dala veliki doprinos njegovom razvoju, kao i da će i dalje nastaviti da ulaže u sport i pomaže ovako sjajne talentovane ljude.

"Još jednom Vam čestitam na ovom inzvarednom postignuću i želim Vam puno uspjeha u budućnosti", poručio je Radović.