02-09-2020

Radović: Petrovac više nego ubjedljivo doprinio pobjedi nad diktaturom

Funkcioner Demokratske Crne Gore Krsto Radović čestitao je svojim Petrovčanima veliki jubilej, stotinu godina od osnivanja Opštine Petrovac.



Kako je poručio, sjutrašnji dan je veliki dan za sve nas, posebno u odnosu na simboliku oslobađanja Petrovca, Budve i Crne Gore od diktature i represivne, antinarodne politike.

"Kroz ovih 100 godina moji Petrovčani su prolazili kroz razne izazove, zdravstvene i ekonomske katastrofe, zemljotrese i ratove, ali sam ponosan što smo uvijek ostajali doslijedni multivjerskom i multietničkom skladu, komšijskoj solidarnosti i jedinstvu i zahvaljujući tome sve te izazove uspješno prevazilazili. Izvojevana sloboda i miris pobjede naroda nad diktaturom me posebno čini ponosnim, jer je Petrovac više nego ubjedljivo doprinio tome i ja ovom prilikom osjećam potrebu da ovu dobijenu bitku posvetim svim našim komšijama, rođacima i prijateljima koji nažalost nisu dočekali oslobođenje, a živjeli su za ovaj dan", rekao je on.

Posvećuje je i svim precima koji su se, kako kaže, borili i izborili da se Petrovac mapira kao centar slobode i ponosa, kao elitna turistička destinacija koja je ponos Budve i Crne Gore.

"Posebno je posvećujem našim generacijama koje dolaze i koje će odrastati u slobodnom gradu i državi, gdje će se ljudi isključivo dijeliti na dobre i loše, gdje će svi imati jednake šanse i gdje neće osjećati potrebu da iz Crne Gore odlaze i svoje znanje i vještine demonstriraju van svoje domovine. Iskreno vjerujem da je iza nas sve ono što je loše i sada sa nadom gledam u budćnost Petrovca i moje Crne Gore. U to ime, još jednom vam čestitam jubilej 100 godina Opštine!", kazao je Radović.