08-02-2021

Radović: Upućujem zahvalnost opštinskom Sekretarijatu za zaštitu imovine

Predsjednik SO Budva, Krsto Radović uputio je danas zahvalnost putem svog zvaničnog Facebook i Instagram profila, Sekretarijatu za zaštitu imovine jer je Upravni sud poništio riješenje tadašnjeg resornog Ministarstva za održivi razvoj i turizam (MORT) čime je zaustavljena gradnja luksuznog hotela u neposrednoj blizini Starog grada


Foto: Arhiva

Saopštenje prenosimo integralno

Upućujem zahvalnost opštinskom Sekretarijatu za zaštitu imovine koji je dobio još jednu pravnu bitku pred Upravnim sudom Crne Gore. Upravni sud je prihvatio tužbu Sekretarijata za zaštitu imovine i poništio riješenje tadašnjeg resornog Ministarstva za održivi razvoj i turizam (MORT) čime je zaustavljena gradnja luksuznog hotela u neposrednoj blizini Starog grada kojom bi se narušila ambijentalna cijelina središnjeg gradskog jezgra.

Isti sekretarijat je početkom januara dobio još jedan pravni spor u kome je Opštini Budva priznat status stranke u postupku prilikom davanja saglasnosti turskoj kompaniji Mia investment da gradi hotele sa apartmanima za tržište na samoj obali Slovenske plaže.

Sekretarijat za zaštitu imovine je u svom dosadašnjem radu pokrenuo niz upravnih sporova koji su u prvom redu imali za cilj zaštitu imovinskih prava i interesa Opštine Budva. U tom smislu imaju moju punu podršku i vjerujem da će i u svom budućem radu nastaviti sa ovako dobrim rezultatima koji štite interese Budve i svih naših sugrađana.


Foto: Printscreen

N.D.