14-02-2020

Radović: WTE je tema od velikog značaja i nadam se prisustvu svih odbornika

U ponedjeljak 17. februara po hitnom postupku zakazana je sjednica Skupštine opštine Budva, na kojoj će se razmatrati aktuelna situcija oko napuštanja njemačko austrijskog koncerna WTE / EVN postrojenja za tretman otpadnih voda.

Radović: WTE je tema od velikog značaja i nadam se prisustvu svih odbornika | Radio Televizija Budva

Razlozi sazivanja sjednice su dobro poznati građanima Budve, a problem broj jedan ovoga grada kako je naglasio predsjednik SO Budva Krsto Radović za Polis, odnosi se upravo na frimu WTE koja je trebala da izvodi radove na kanalizacionoj mreži u cijeloj opštini Budva.

"Nažalost kao predsjendik Skupštine moram da kažem da nemam nekih konkretnih informacija o tome šta se dešavalo posljednjih godinu dana vezano za cijelu tu problematiku, više onako iz medija, a smatram da sam dužan kao predsjednik SO Budva da kao prvi među odbornicima sazovem tu sjednicu i da nam predstavnici izvršne vlasti i komisije i svi oni koji su učestvovali u svemu tome daju konkretne odgovre i da na kraju krajeva ne samo odbornici već i građani saznaju o čemu se tu radi, dokle se stiglo, šta je urađeno i koji su dalji koraci" kazao je Radović.

On je istakao da su dužni da informišu građane Budve o trenutno, jednom od najvećih problema u našoj opštini.

"Ovaj problem bi mogao biti i ekološki, ali eto nadamo se da neće. Koliko čujem, a najviše iz medija, situacija je stabilna, ali prosto bih volio da to čujem u parlamentu, gdje nama i jeste mjesto. Jer sjutra za bilo koju odluku vezanu za bilo kakve isplate, situacije ili osnivanje preduzeća, mora se donijeti skupštinska odluka, tako da je u cijeloj ovoj priči Skupština odnosno odbornici su nezaobilazan faktor" naveo je on.

U prethodnom periodu, kako je istakao, čekao je izvršne vlasti ne bi li se održala sjednica na kojoj bi se konačno upoznali sa situacijom, ali je na kraju ipak, kako je kazao, morao da sazove Sjednicu na svoju inicijativu shodno svom statutu.

"Odbornici su predstavnici građana i ja smatram da trenutno za Budvu nema važnijeg pitanja od ovoga. Dakle očekujem da će svi odbornici biti u sali i da neće biti nikakvih alibija za nedolazak, jer je ovo tema koja interesuje građane, a nema boljeg terena za ovu priču od parlamenta" kazao je Radović, dodajući da se nada da će ova tema okupiti odbornike i da će se voditi konstruktivna rasrprava.

"Mi smo na kolegijumu sa predsjednicima klubova odobra svih partija poslali molbu predsjedniku Opštine da nam se do kraja ove sedmice dostavi kompletan izvještaj, i u konačnom apsolutno očekujem jednu konstruktivnu raspravu", naglasio je Radović, dodajući da smatra da je sjednica zakazana u pravo vrijeme.

"Očekujem prisustvo svih odbornika, predstavnika izvršne vlasti, takođe pozvao sam da sjednici prisustvuje i gospodin iz komisije koju je formirala opština, takođe i revizor kao i bivši potpredsjednik Mihailo Đurović koji je učestvovao u svemu, tako da se nadam da ćemo raspraviti o čemu se tu radi" zaključio je Radović.

Podsjećamo prenos sjednice SO Budva možete pratiti uživo na kanalu Radio Telvizije Budva, kao i putem live stirma na našem portalu rtvbudva.me