14-08-2020

Radulović: Dolazak ruskih turista se tek očekuje

Dolazak ruskih turista se tek očekuje, saopštio je direktor Crnogorskog turističkog udruženja (CTU), Žarko Radulović i dodao da je jedan broj već došao avionskim linijama preko Istanbula i da se rezervacije povećavaju iz dana u dan.

Radulović: Dolazak ruskih turista se tek očekuje | Radio Televizija Budva

“Informacija da je ruska nacionalna avio-kompanija Aeroflot ukinula redovni saobraćaj na svojim linijama iz Moskve za Tivat nije tačna i plasirana je iz nekompetentnih izvora. Mislim da će brzih dana oni koji se raduju tome da su letovi iz Rusije prema Crnoj Gori otkazani biti jako razočarani”, kazao je Radulović, prenosi Pobjeda.

On je dodao da je interesovanje ruskih turista za Crnu Goru veliko i da sada putuju preko Istanbula.

“Generalno su počeli da dolaze, ima ih i u hotelu Splendid i u cijeloj Crnoj Gori, ali je teško sada napraviti procjenu u kojem se broju radi”, rekao je Radulović.

Prema njegovim riječima, tek se očekuju organizovani dolasci.

“Ako krenu ruski turisti, biće značajnog oporavka ne samo za turizam nego za cijelu privredu Crne Gore, jer je to zakon spojenih sudova”, tvrdi Radulović.

On je kazao da se može desiti da Rusi dolaze do kraja godine, ukoliko svi budu disciplinovani u mjerama vezanim za koronavirus.

Radulović smatra da će, ukoliko dođe do porasta obolijevanja, otići i Rusi i svi ostali.

“Ako mi budemo sebe pazili i kontrolisali nivo oboljelih onda je sve moguće, pa i da sezonu produžimo do kraja godine”, poručio je Radulović.

Na aerodromima Podgorica i Tivat, kako nezvanično saznaje Pobjeda, još nema najave zvaničnih letova iz Rusije zbog toga što ova zemlja još nije otvorila granice prema Crnoj Gori.



Izvor: Mina