16-12-2020

Radulović imenovala novo rukovodstvo u KCCG

Nova direktorica Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) Ljiljana Radulović smijenila je šest direktora klinika, među kojima i medicinsku direktoricu Marinu Ratković i direktora Urgentnog centra Nermina Abdića, piše Dan.

Radulović imenovala novo rukovodstvo u KCCG | Radio Televizija Budva

Foto: Arhiva, KKCG

Prema saznanjima Dana iz te ustanove, novi medicinski direktor biće plastični hirurg Zoran Terzić, dok će Urgentnim rukovoditi internista Nebojša Brnović.

Radulovićeva je smijenila i direktora Interne klinike Sretena Kavarića, na čije čelo će biti imenovan endokrinolog Đorđije Krnjević.

U svom timu Radulovićeva je, umjesto direktora Klinike za neurologiju Balše Vujovića imenovala specijalistu neurologa Slavišu Peruničića.

Radulovićeva je smijenila i dugogodišnjeg prvog čovjeka Klinike za bolesti srca Nebojšu Bulatovića i na njegovo mjesto postavila Nikolu Pavlovića.

Na čelu Hirurške klinike više nije hirurg Ranko Mirović već je umjesto njega imenovan Predrag Bajić.

Direktorica KCCG je smijenila i direktora Centra za nauku KCCG Nemanju Radojevića i na njegovo mjesto postavila endokrinologa Snežanu Vujošević.

Prema infromacijama Dana, Radulovićeva namjerava da smijeni sve direktore klinika u narednim danima, kako bi napravila svoj tim koji će voditi najveću zdravstvenu ustanovu.

Prema saznanjima Dana iz zdravstvenih ustanova, u toku je kontrola ministarstva da li su direktori ustanova imenovani po zakonu.

Direktorima 24 zdravstvene ustanove domova zdravlja i opštih bolnica mandat je istekao početkom marta, ali je Ministarstvo zdravlja tada naložilo svima koji su raspisali konkurs da ga povuku, zbog najavljenih parlamentarnih izbora.