09-01-2019

Radulović: Plan privremenih lokacija u zoni Morskog dobra izrađuje Ministarstvo, a ne Morsko dobro

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović je kazao da što se tiče privremenih lokacija, Ministarstvo nije ništa zabranilo Morskom dobru, te da Plan privremenih lokacija u zoni Morskog dobra izrađuje Ministarstvo, a ne Morsko dobro.

Radulović: Plan privremenih lokacija u zoni Morskog dobra izrađuje Ministarstvo, a ne Morsko dobro | Radio Televizija Budva

Morsko dobro, kao i lokalna uprava, prema riječima Radulovića, može da sugeriše šta misli da treba ili ne treba da se nađe u tom planu.

"Morsko dobro je podjednako kao i mi i lokalna uprava mislilo da te lokacije nijesu primjerene za te prostore, međutim imale su u planu da ih zadrže jednu plus jednu godinu kako bi se one blagovremeno uklonile odatle i na njihovo mjesto stavilo nešto što je primjerenije.

Postojao je dogovor da takva stvar prođe ukoliko se sa tim složi lokalna uprava i hotelijeri koji se nalaze u neposrednoj blizini tih lokacija, međutim nije došlo do koncezusa i mi smo jednostavno podržali ono što je strategija razvoja turizma Crne Gore, a to je da napravimo visokokvalitetnu i cjelogodišnju destinaciju", istakao je Radulović.

On je kazao da "ona vrsta zabave na takvoj lokaciji nije primjerena i mi smo potpuno otvoreni da razgovaramo da se takva vrsta zabave koja je sasvim legitimna za one koji takvu zabavu žele, napravi na nekoj drugoj lokaciji u Budvi, a o toj lokaciji ćemo se naknadno dogovoriti".

Podsjećamo, iako je JP Morsko dobro predložilo da se šest otvorenih diskoteka (Maltez, Trokadero, Ambinete, Paris, Rafaelo, i Majami) na donjem šetalištu zadrži do 2020. godine, kako bi u međuvremenu napravili plansko rješenje za uređenje šetališta, Ministarstvo održivog razvoja i turizma ima drugačije planove, te je odlučilo da od ove godine izbriše te kafiće.

Pored toga, Ministarstvo je u dokumentu navelo da se zabranjuje i postavljanje bilo kakvog mobilijara i šanka sa grilom na dijelu prema gornjem i donjem šetalištu, što znači da previše kioska sa brzom hranom na šetalištu, koji su ružili taj dio grada, više neće postojati.