15-04-2019

Radulović predlaže da se diskoteke zadrže još jednu sezonu

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulovic kazao je na današnjem stručnom skupa da će predložiti da se šest otvorenih diskoteka (Maltez, Trokadero, Ambinete, Paris, Rafaelo, i Majami) na donjem šetalištu zadrži još ove sezone, ali pod određenim uslovima.

Radulović predlaže da se diskoteke zadrže još jednu sezonu | Radio Televizija Budva

Radulović je istakao da će jedan od uslova biti da se zakupci povuku nekoliko metara.

„Poštovanjem planova i procedura i borbom sa divljom gradnjom mogu se smanjiti seizmološki rizici“, kazao je povodom obilježavanja četrdesetogodišnjice razornog zemljotresa u Crnoj Gori ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović na stručnom skupu u Podgorici posvećenom razornom zemljotresu 1979. godine.

„Borbom protiv bespravne gradnje čuvamo živote ljudi, jer analize zemljotresnih katastrofa u novije vrijeme pokazuju da su tragični efekti najnaglašeniji u prostorima sa bespravnim objektima i onim kod kojih je izostalo poštovanje savremenih arhitektonsko-građevinskih standarda. Zato je na svima nama, a posebno na struci, da gradimo po propisima i da što više smanjimo seizmički rizik. Da poštujemo planove i procedure, da uvažimo prostor i prirodu oko nas“, poručio je Radulović skupu.