23-08-2015

Radulović: Sezona bi mogla da bude rekordna

Povećana naplata boravišne takse je dokaz da je ove godine bila rekordna posjeta, dok ćemo finansijske rezultate vidjeti do kraja septembra, kazao je predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja Žarko Radulović.

Radulović: Sezona bi mogla da bude rekordna | Radio Televizija Budva

U Crnoj Gori kako naglašava predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja Žarko Radulović borave gosti raznih platežnih moći.

Kako kaže Radulović ove godine je sve puno tako da u hotelima sa pet zvjezdica imamo goste visoke platežne moći kao i u hotelima sa četiri zvjezdice.

"Gosti u hotelima nižeg kvaliteta su sa manje novca, ali je svjetski trend da se manje troši zbog globalne krize. Nije to samo slučaj kod nas već u cijelom svijetu i svim drugim turističkim destinacijama je ista priča", kazao je Radulović.

Kada je riječ o turističkoj sezoni, Radulović kaže da je još rano za procjenu finansijske situacije, ali je sezona veoma dobra.

"Koliko će finansijski biti dobra to ćemo vidjeti do kraja septembra. Definitivno se pokazalo da ako iko zna u da radi u našoj zemlji onda su to turistički poslenici. Od Vlade ništa ne tražimo, sami se mučimo i uspijevamo iz godine u godinu", kazao je Radulović.

Povećana naplata boravišne takse je dokaz da je ove godine bila rekordna posjeta.

"Privatni smještaj je bio pun kao nikad, a da bi gosti više trošili treba da prestane svjetka ekonomska kriza", kazao je Radulović napominjući da je manjak novca svuda u svijetu.

Radulović je kazao da ove godine imamo izvanredne turističke rezultate i da se jul može porediti sa 2013. godinom koja ja bila rekordna. "U avgustu je bio još veći priliv gostiju pa se očekuju i dobri finansijski rezultati", poručio je Radulović, prenosi rtcg.me.