24-10-2018

Raspisan konkurs za nagradu najboljem paštrovskom studentu

Udruženje Paštrovića i prijatelja Paštrovića "Drobni pijesak" u Beogradu raspisalo je konkurs za tradicionalnu nagradu "Drobni Pijesak" najboljem paštrovskom studentu za 2018 godinu. Konskurs je objavljen 10.oktobra i biće zatvoren 10.novembra.

Raspisan konkurs za nagradu najboljem paštrovskom studentu | Radio Televizija Budva

Nagradna najboljem studentu će biti uručena 17. novembra tadicionalno u Beogradu.

Kako je kazala ispred udruženja Paštrovića "Drobni pijesak", Jelena Medigović nagrada se sastoji iz povelje najboljem studentu i novčanom nagradom koju svake godine obezbjedi Opština Budva u iznosu od 500 eura.

"Paštrovsko veče će se održati 17.novembra u Hoteu Mažestik u Beogradu sa početkom u 18 časova gdje ćemo promovisati knjige istoričara dr Milana Gulića "Bokelji na strani Srbije u prvom Svjetskom ratu", i moći ćete da probate razne paštrovske specijalitete. Očekujemo dobar provod i bogat kulturni sadržaj", izjavila Medigović.

Komisiju za dodjelu ovogodišnje nagrade čine dr Mila Medigović-Stefanović, profesor dr Jelena Anđus i maestro Bojan Suđić.

"Uslovi za dobijanje stipendije su zavičajna pripadnost Paštrovićima jednog ili oba roditelja, visoka prosječna ocjena u redovne dvije godine osnovnih ili master studija na privatnim ili državnim univerzitetima u Srbiji ili Crnoj Gori", naglasila je Medigović i dodala da se svi studenti mogu informisati na sajtu Udruženja za više informacija o uslovima konkursa.