01-03-2019

Raspisan tender za rekonstrukciju krova SMŠ "Danilo Kiš"

Ministarstvo prosvjete objavilo je tender za izbor izvođača radova na rekonstrukciji krova SMŠ "Danilo Kiš" u Budvi u vrijednosti 150.000 eura. Ukoliko se sve bude odvijalo po planu, početak radova očekuje se u toku mjeseca aprila, a rok za njihovo izvođenje je 60 radnih dana od dana uvođenja izvođača u posao.

Raspisan tender za rekonstrukciju krova SMŠ

Načelnik Službe za investicije i javne nabavke u Ministarstvu prosvjete, Filip Grujić, rekao je da ukupna površina krova Škole iznosi 2.600 m², od čega je dio od oko 500 m², koji je bio najoštećeniji, u završnoj fazi rekonstrukcije, a vrijednost ovih radova iznosila je 30.000 eura.

Krov će u cjelosti biti rekonstruisan.

"Radovima će takođe biti obuhvaćeni svi horizontalni i vertikalni oluci, kao i limarski radovi koje je neophodno izvesti kako bi na kvalitetan način bio riješen prioritetan infrastrukturni problem ovog školskog objekta", objasnio je Grujić, prennosi portal RTCG.

Podsjećamo, jača kiša koja je padala podsjetila je na probleme koji dugi niz godina postoje u ovoj ustanovi. Krov na SMŠ "Danilo Kiš" zbog dotrajalosti i neredovnog održavanja uveliko je prokišnjavao, a obilna kiša je poplavila školske hodnike i učionice.

Na videu koji su mediji ranije objavili se jasno vide buđavi i vlažni zidovi niz koje curi voda, a zaposleni ove JU pribjegli su preventivnim mjerama, postavljajući posude duž hodnika, kako bi umanjili štetu koju voda prouzrokuje.