18-10-2018

Raspodjela socijalne humanitarne pomoći za penzionere počinje u ponedeljak

Raspodjela socijalne humanitarne pomoći za penzionere sa lošijim materijalnim stanjem, počeće u ponedjeljak, 22. oktobra u Udruženju penzionera Budve, kazao je sekretar Niko Zec.

Raspodjela socijalne humanitarne pomoći za penzionere počinje u ponedeljak | Radio Televizija Budva

Prema njegovim riječima, ovim vidom pomoći obuhvaćeno je oko 300 bolesnih i ekonomski ugroženih penzionera, kojima će biti dodjeljna jednokratna novčana pomoć u iznosu od 50 ili 100 eura, u zavisnosti od težine ekonomske situacije u kojoj se nalaze.

"Mi smo prije jedno dva mjeseca objavili da svaki penzioner koji je ugrožen, mora da ispuni zahtjev.Tu su kriteriji kao što su bolest, nerješeno stambeno pitanje,pitanje penzije... Mi smo juče to završili, Komisija je pregledala prijave i potpisala, te od ponedeljka počinjmeo da dijelimo pomoć", kazao je Zec i dodao da Udruženje ima preko tri hljade penzionera, te da su ovim vidom pomoći obuhvatili oko 10 % njihovog društva što je velika suma.

Za ovu namjenu, obezbijedjna su sredstva u iznosu od 17.000 eura, od strane lokalne samouprave, Ministarstva rada i socijalnog staranja, kao i dio od članarine penzionera.