29-10-2019

Reagovanje Markovića povodom izjave predsjednika Carevića u medijima

Povodom gostovanja predsjednika Opštine Budva na jednoj crnogorskoj televiziji, saopštenjem za javnost se obratio potpredsjednik Opštine Budva Marko Marković.

Reagovanje Markovića povodom izjave predsjednika Carevića u medijima | Radio Televizija Budva

Saopštenje Markovića prenosimo u cjelosti:

U emisiji na jednoj crnogorskoj televiziji, namjerno ne pominjem o kojoj se emisiji i televiziji radi, predsjednik Opštine Budva pomenuo je kolegu Bulatovića i mene u krajnje negativnom kontekstu iz meni nepoznatog razloga.

Naime, kolega i ja smo 23.10.2019. godine potpisali krivičnu prijavu protiv Ministra održivog razvoja i turizma u Vladi Crne Gore, Glavnog državnog arhitekte i NN lica iz Minstarstva održivog razvoja i turizma zbog sumnje da su izvršili krivično djelo u postupku izdavanja saglasnosti na Idejno rješenje za izgradnju objekta Hotel Kraljičina plaža u Pržnom. U propratnom aktu pozvali smo predsjednika Carevića da nam se svojim potpisom pridruži ako želi. Takođe, naveli smo da, ukoliko smatra da prijavu treba u nekom dijelu dopuniti, stojimo na raspolaganju. Navedena dokumentacija je dostavljena i zavedena istog dana Službi predsjednika u skladu sa procedurom o čemu postoji dokaz.
U odgovoru na novinarsko pitanje postavljeno u emisiji, kako će se odrediti u vezi ove prijave, predsjednik Carević je iznio više spornih konstatacija i neistina.

Naveo je da smo nevaspitani, bez argumenata, ne dolazimo na posao i da “nije lud da potpiše prijavu tek tako” i da je nekorektno što se informacija o tome već pojavila u medijima.

Prvo, na dan kada Predsjednik tvrdi da nismo došli na posao, održan je sastanak Koordinacionog tima za pripremu i praćenje turističke sezone u skupštinskoj sali kojem smo prisustvovali i potpredsjednik Bulatović i ja. Prisustvovalo je još tridesetak javnih funkcionera iz opštine Budva i javnih preduzeća, a trosatni sastanak je i medijski ispraćen.

Drugo, ne očekujem da predsjednik potpiše krivičnu prijavu prije nego je pročita i složi se sa sadržajem. Zato u propratnom aktu i navodimo da stojimo na raspolaganju za eventualne dopune. Takođe, prihvatam i da nam se uopšte ne pridruži.

Treće, do danas ni kolega Bulatović, ni ja, nismo dobili poziv da argumentujemo navode iz prijave ni usmenim ni pismenim putem. Prijava je kod Predsjednika, tako da ipak vjerujem da ćemo na tu temu razgovarati.

Četvrto, o vaspitanju sve trojice neka sude građani Budve.