10-06-2019

Reagovanje Radovića na jučerašnji tekst šefa Kabineta predsjednika Carevića

Radi javnosti, koja je vrlo zainteresovana za politička dešavanja u Budvi, kao prvi čovjek Skupštine opštine Budva, dužan sam još jednom da reagujem na neistine i podvaljivanja od strane predsjednika Opštine lično, kao i mladog čovjeka kog je postavio na čelo svoje Službe, naveo je u reagovanju predsjednik SO Budva, Krsto Radović.

Reagovanje Radovića  na jučerašnji tekst šefa Kabineta predsjednika Carevića | Radio Televizija Budva

Prije svega, kako je kazao, mora da izrazi nezadovljstvo činjenicom da na njegov korektan predlog, kojim je kao ozbiljan čovjek kome nisu prioritet funkcije samo radi funkcije, preuzeo odgovornost i ponudio ostavku ukoliko najbliži saradnici g-dina Carevića, gospoda Đorđije Pribilović i Đorđije Vujović dokažu da je na bilo koji način prekršio Poslovnik skupštine opštine Budva, g-din Carević nije ni odgovorio.

"Ponovo pozivam pomenutu gospodu, kao stare, iskusne političare i funkcionere, sa ogromnim znanjem i poznavanjem lokalne samouprave, da podnesu inicijativu, sami ili zajedno sa DPS-om, pred nadležnim institucijama i tako ospore sazivanje 28. hitne sjednice. U slučaju da to ne urade, sve ovo što su izgovorili i plasirali bez ijednog dokaza medijima, smatraću kao najobičnije politikanstvo i labudovu pjesmu", kazao je Radović, dodajući da na njegov direktan poziv g-dinu Careviću da u javnoj debati iznesu sve činjenice povodom spornog Protokola, kao i sazivanja sjednice SO Budva, mora, kako ističe, da naglasi razočaranje da ga predsjednik Opštine nije udostojio nikakvog odgovora.

"Smatram da je jako bitno da građani čuju i budu upoznati sa svim činjenicama, posebno kad su u pitanju konkretne teme, a posebno iz razloga što su gospoda iz DF-a i g-din Carević lično izbjegli da o tome razgovaramo u predstavničkom tijelu", istakao je Radović, pozivajući, kako dodaje, još jednom g-dina Carevića da se izjasni povodom njegovog predloga da, ukoliko se ispostavi da je u bilo kom slučaju prekoračio ovlašćenja ili zloupotrijebio službeni položaj podnese ostavku na funkciju, a ne da se poziva na provjeru povjerenja.

"U suprotnom, smatraću da se g-din Carević krije iza funkcije, što apsolutno nije odlika politike za koju je ova većina dobila povjerenje od građana. Još jednom apelujem na predsjednik Opštine, da u budućoj polemici sa predstavničim domom i sa mnom kao predsjednikom istog, ne podmeće mlade i neiskusne ljude iz svoje Službe, s obzirom da mladost i neiskustvo spočitava svojim koalcionim partnerima i administraciji g-dina Dragana Krapovića, te mu preporučujem da se drži savjeta starih, provjerenih kadrova, koji kroje politiku Budve unazad 50 godina", zaključio je Radović.