07-08-2022

Red Hot Chili Peppers najavili još jedan album ove godine

Studijsko izdanje „Return of the Dream Canteen“ stiže već 14. oktobra. Ovo neočekivano iznenađenje losanđeleske legende servirale su oduševljenim fanovima u toku velike stadionske turneje po Sjedinjenim Američkim Državama.


Foto: Wikipedia

Vijest o neočekivanoj objavi albuma „Return of the Dream Canteen“ dolazi usred kampanje za nedavno objavljeni, sada već platinasti album „Unlimited Love“ koji osvaja top liste širom svijeta. Ovo je drugo izdanje Red Hot Chili Peppersa u samo šest mjeseci čiju produkciju potpisuje legendarni Rik Rubin te je dodatna potvrda da su Peppersi na svom vrhuncu svog novog kreativnog talasa.

"Krenuli smo u potragu za nama samima kao bendom koji smo nekako oduvijek bili. Samo iz zabave odsvirali smo i podsjetili se na neke stare pjesme. Ubrzo smo započeli misteriozni proces stvaranja novih pjesama. Prekrasan proces hemijskog propitivanja koji nas je stotinama puta sprijateljio na tom putu. Jednom kada smo pronašli taj klizeći tok zvuka i slike, nastavili smo rudariti. Dok se vrijeme kao pojam rastezalo poput para starog donjeg rublja, nismo imali razloga da prestanemo pisati i svirati. Bilo je to poput sna. Kad je sve rečeno i učinjeno, naša ćudljiva ljubav jednog prema drugome i čarolija muzike podarili su nam više pjesama nego što smo znali što bismo s njima. I onda smo shvatili. Dva dupla albuma objavljena jedan za drugim. Od kojih je drugi jednako smislen kao i prvi ili obrnuto. „Return of the Dream Canteen“ je sve što jesmo i što smo ikada sanjali biti. Nabildovan je. Napravljen krvlju naših srca, iskreno vaših, Red Hot Chili Peppers'', poručio je ovaj kultni rock sastav.
(Radiosarajevo.ba)