09-05-2021

RefugeeJesus&Apostles predstavljaju novi spot

Sastav RefugeeJesus&Apostles večeras od 19 sati u Cadmus Cineplexu predstaviće spot za novi singl koji su snimili pod nazivom "Žute dunje".


Foto: RefugeeJesus&Apostles

"Pjesma je nastala tako što sam prebirajući žice na gitari počeo da pjevam u rok maniru već svima poznatu sevdalinku "Žute dunje" koju je proslavio Davorin Popović. Nakon što je "odležala u buretu" 10 godina došlo je vrijeme i da se snimi. U taj proces su se uključili Đorđija Pajović, Branko Marković, Miloš Nikčević i Božidar Martinović. Nakon snimljenog materijala prateće vokale su potpisali Marko Đurišić i Ivana Peters, poznat široj javnosti kao pjevačica TAP 011 i Negativa", kaže za naš portal frontmen Branko Žerajić.

Poruka koju bend želi da pošalje jeste da je ljubav univerzalna i da je ona, u ma kom vremenu živjeli, ideal kojem treba težiti.

"Pjesma je urađena tako da se u njoj mogu prepoznati i mlađe a i starije generacije, što bi se reklo univerzalna", dodaje on.

Spot je uradio Ivan Ivanović i sniman je najvećim dijelom na teritoriji opštine Budva a dio je snimljen u Kotoru i na Lovćenu. Glumačku ekipu čine Andrea Rafailović-Stojović, Veljko Ivanović, Miroslav Karović, Vladimir Popović i Tanja Mitrović.

Kako Žerajić ističe, pandemija, kao i sva teška razdoblja u čovječanstvu, plodan je period za stvaraoce jer su okolnosti života potpuno drugačije od redovnih.

"Dane izolacije sam provodio u krugu porodice i a mi kao bend smo uspjeli da uradimo i dvije pjesme vezane za ovaj period korone. Na taj način smo pokušali da ostanemo u kontaktu sa publikom i damo podršku svima u ovom teškom vremenu", kazao je frontmen sastava RefugeeJesus&Apostles.

Ideja za bioskopsku premijeru je potekla od reditelja Ivana Ivanovića, a Žerajić smatra da je u pitanju jedinstven slučaj na ex-Yu prostorima. Spot je, dodaje on, kao i sama pjesma filmičan i zaslužio je takav tretman.

Bend koji funkcioniše na relaciji Budva-Kotor do sad je predstavio numere "Ostani doma" i "Računajte na nas". Obje pjesme su prošle zapaženo, pogotovo u Budvi što im je, ističe vođa grupe, jako drago.

"Naši planovi su da snimimo album do kraja godine kao i nekoliko spotova za te pjesme. Nadamo se da će korona uskoro dozvoliti da se opet okupljamo na svirkama i širimo ljubav i zajedništvo. Datum premijere je takođe odabran da bude 9. maj, Dan pobjede nad fašizmom i na taj način želimo da pošaljemo poruku jedinstva, ljubavi i pobjede dobra nad zlom", naveo je Žerajić.


M.S.