16-03-2020

Regionalan vodovod spreman da udovolji svim zahtjevima lokalnih vodovoda

Javno preduzeće „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje” - Budva, shodno zahtjevima lokalnih vodovoda, obavještava građane da će obezbjeđivati uredno funkcionisanje i isporučivati zdravstveno ispravnu vodu za piće.



Poštujući javni interes koji se ogleda u snabdijevanju građana na Crnogorskom primorju vodom za piće visokog i provjerenog kvaliteta je, uz brigu o zaposlenima, za Regionalni vodovod najvažniji prioriteti, i shodno naredbama i preporukama Vlade Crne Gore organizovan je novi, prilagođen situaciji, proces rada sa ciljem očuvanja pogonske spremnosti i funkcionalnosti regionalnog vodovodnog sistema u sveukupnom tehničko-tehnološkom i organizacionom smislu.

Prilagođavanjem novonastalim okolnosima, funkcionisanje svih segmenata Regionalnog vodovoda, od laboratorije i kontrole kvaliteta vode, do službe zaštite i distribucije vode za piće, primjenjujući preporuke Vlade i uspostavljenih internih procedura za rad Regionalnog vodovoda u situaciji povećanog rizika
širenja virusa COVID - 19, predstavljaju garant uspješne realizacije svih planiranih aktivnosti i kontinuiranog funkcionisanja regionalnog vodovodnog sistema.

"Želimo da istaknemo da će se sve prethodno planirane aktivnosti na održavanju, sa ciljem potpune pripreme sistema Regionalnog vodovoda za maksimalni režim rada tokom predstojeće ljetnje turističke sezone, u cjelosti sprovesti.

Navedene mjere će trajati do stvaranja svih neophodnih uslova za uspostavljanje uobičajenog procesa rada Regionalnog vodovoda, u skladu sa preporukama Vlade Crne Gore i relevantnih nadležnih
državnih organa i ustanova", zaključuje se u saopštenju JP „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje” iz Budve.