13-02-2018

Regionalni vodovod i Mašinski fakultet zajedno u zaštiti životne sredine

Dekan Mašinskog fakulteta, prof. dr Igor Vušanović i direktor JP Regionalni vodovod Crnogorsko primorje, Goran Jevrić potpisali su ugovor o pružanju konsultantskih usluga Centra za kvalitet Mašinskog fakulteta za implementaciju sistema za upravljanje zaštitom životne sredine u redovno poslovanje JP Regionalni vodovod Crnogorsko primorje.

Regionalni vodovod i Mašinski fakultet zajedno u zaštiti životne sredine | Radio Televizija Budva

Ovo je još jedna u nizu aktivnosti kojima se uspješno realizuje Memorandum o saradnji koji je potpisan između Univerziteta Crne Gore i Regionalnog vodovoda 2016. godine, saopšteno je iz ovog javnog preduzeća.

Iz Regionalnom vodovodu navode da je prepoznata važnost primjene sistema kvaliteta prilikom obavljanja redovnih poslovnih djelatnosti, pa se nakon uvođenja i sertifikovanja HACCP-a, nastavlja sa unaprjeđenjem rada i poslovanja Regionalnog vodovoda kroz uvođenje ostalih sistema kvaliteta,

Kroz usvajanje politike EMS-a koja pretpostavlja niz aktivnosti poput izrade neophodne dokumentacije, edukaciju i obuku tima u preduzeću za sprovođenje ovog sistema, obuku svih zaposlenih i prilagođavanje rada sistema standardima zaštite životne sredine, Regionalni vodovod želi, kako ekološki svjesna kompanija, pokazati koliko je važna briga za očuvanjem sredine i prirodnih resursa, zaključuju iz Regionalnog vodovoda.