15-06-2021

Registrovano još 24 novoinficiranih, u Budvi bez novih slučajeva

U Crnoj Gori, od posljednjeg presjeka, nije preminula nijedna osoba inficirana koronavirusom, a registrovana su 24 nova slučaja infekcije, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

Registrovano još 24 novoinficiranih, u Budvi bez novih slučajeva | Radio Televizija Budva

Iz IJZ su kazali da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa, tokom ponedjeljka završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 1.229 uzorka.

Novootkriveni slučajevi su iz Pljevalja osam, Podgorice četiri, Tivta tri, Berana, Bara i Bijelog Polja po dva, Rožaja, Ulcinja i Plava po jedan.

“Od jučerašnjeg presjeka Institutu nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa COVID-19 infekcijom.”, navodi se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 1.602.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 29 pacijenta.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 406.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 99.988.

U Podgorici je trenutno aktivno 159 slučajeva koronavirusa, u Pljevljima 57, Baru 28, Rožajama 23, Bijelom Polju 19, Budvi 1, Nikšiću 13, Tivtu 15, Beranama 11, Andrijevici 11, Tuzima devet Danilovgradu i Herceg Novom po sedam, Kotoru šest,

Na Cetinju i u Mojkovcu aktivno je po pet slučajeva koronavirusa, u Petnjici četiri, Plavu i na Žabljaku po tri, Gusinju i Ulcinju po dva, i Plužinama jedan.

U Kolašinu i Šavniku trenutno nema aktivnih slučajeva koronavirusa.