24-10-2018

Riješen problem prevoza đaka u Budvi

Nakon završenog javnog konkursa odabran je prevoznik za gradski linijski prevoz, čime će ujedno biti i riješen problem prevoza đaka na teritoriji opštine Budva, kazao je potpredsjednik opštine Vladimir Bulatović.

Riješen problem prevoza đaka u Budvi | Radio Televizija Budva

Javni konkurs podrazumjevao je riješavanje linijskog prevoza od Grblja do Petrovca i Brajića, sa akcentom na prevoz đaka i penzionera. Kako je kazao Bulatović vodili su se potrebama najmlađih.

"Vodili smo se potrebama, prije svega onih najmlađih, tako da smo i polaske tih linija uskladili sa potrebama đaka, i potrudili smo se da u budućnosti napravimo za njih jedan benefit. Svi mladi ljudi mogu da koriste po potrebi usluge prevoza svih gradskih linija preko cijele godine", izjavio je Bulatović.

Rebalansom je iz Opštinske kase za potrebe subvencioniranja prevoza đaka izdvojeno 35. hiljada, za novembar i decembar, dok će za narednu godinu to biti redovna stavka u budžetskim izdvajanjima. Planirane su takođe i nove linije.

"Jedna nova linija išla bi zaobilaznicom. Biće učestaliji prevoz na liniji prema Brajićima i prema Grblju, mislim da najzad posle dvije godine ćemo imati potpuno transparentno završen konkurs. Vjerujem da ćemo sredinom iduće nedjelje imati sklopljen ugovor i otpočeti sa linijskim prevozom kakav ovaj grad zaslužuje", istakao je Bulatović.

Napravljeno je idejno riješenje za sva stajališta, opredjeljena su sredstva za njih tako da će u bliskoj budućnosti imati izgrađena sva stajališta gdje će građani biti zaštićeni od sunca i od kiše. Biće tačno definisano ko obavlja usluge prevoza na tim stajalištima sa jasnim redom vožnje.