30-11-2020

Ritam sporta: Poseban osvrt na velikog Maradonu

Jedan od najvećih fudbalera svih vremena, Dijego Armando Maradona, preminuo je u srijedu, a tokom proteklog vikenda cijeli fudbalski svijet mu je odao počast minutom ćutnje i raznoraznim transparentima. Fudbaleri Napolija, kome je i donio dvije, za sada, jedine titule prvaka Italije u fudbalu, promjenio je i ime stadiona. Nekadašnji Sao Paoli od ovog vikenda se zove: stadion Dijego Armando Maradona. Zato će i današnja 351. emisija Ritam sporta imati poseban osvrt na legendarnog Argentinca.

Ritam sporta: Poseban osvrt na velikog Maradonu | Radio Televizija Budva



„Ovo je, nažalost, drugi put da naše rubrike, koje su sastavni dio emisije (Nezaboravni momenti, TOP 10,...) posvećujemo u potpunosti jednom igraču. Prvi put kada smo to uradili bio je, nažalost, isti povod, odnosno, smrt Kobija Brajanta, a osam mjeseci kasnije opraštamo se i od Maradone. Kroz NEZABORAVNE MOMENTE prikazaćemo neke od najblistavijih trenutaka u Maradoninoj karijeri, a TOP 10 njegovih golova prate i taktovi pjesme Opus – Life is life, koju je sam Maradona proslavio 1985 godine, kada se uz taktove tog, sada već, mega hita, zagrijavao. Taj snimak dan danas obilazi svijet“, rekao je urednik i voditelj emisije, Dušan Vujović.

Mimo osvrta na karijeru Dijega Maradone, 351. Ritam donosi i osvrt na protekli vikend.

„Govorićemo dosta o košarci i to reprezentativnoj. Crna Gora je sinoć napravila ogroman korak unazad, te je odlazak na Evrobasket sada pod velikim znakom pitanja. I dalje je jako čudno vidjeti najjače fudbalske lige da se igraju bez prisustva publike, ali takođe, imamo, već sada, neizvjesnost u svakom šampionatu. Favoriti kiksaju, pojavljuju se timovi iz sijenke,...makar je uzbudljivo. Govorićemo još o formuli 1, a neizostavan je i NFL vikend“, zaključio je Vujović.

Emisija Ritam sporta, premijerno, se emituje na programu TV Budva ponedjeljkom od 17:05h, a repriza je od 22:35h.


D.V.