24-02-2021

Rok za prijavu ističe u ponedjeljak

Rok za prijavu za dodjelu subvencija za turoperatore i izdavaoce privatnog smještaja ističe u ponedjeljak, podsjetili su iz Ministarstva ekonomskog razvoja.

Rok za prijavu ističe u ponedjeljak | Radio Televizija Budva

Foto: pixabay

Ministarstvo je, kako su kazali njegovi predstavnici, u cilju pomoći turističkoj privredi i shodno mjerama podrške, objavilo 8. februara poziv za dostavljanje zahtjeva za dodjelu subvencija za turoperatore i izdalo obavještenje izdavaocima privatnog smještaja o realizaciji turističkih vaučera.

Zainteresovanim preduzećima, drugim pravnim licima ili preduzetnicima koji posjeduju rješenja i licencu za obavljanje djelatnosti turističke agencije, vrste organizator putovanja, odnosno turoperator, omogućeno je da do ponedjeljka dostave zahtjev za dodjelu subvencija.

Zainteresovani građani, koji su upisani u Centralni turistički registar za pružanje usluga u domaćinstvu, u skladu sa obavještenjem izdavaocima privatnog smještaja o realizaciji turističkih vaučera, prijave mogu podnijeti takođe do ponedjeljka.

Potrebnu dokumentaciju zainteresovani mogu dostaviti Ministrastvu preporučenom poštom, predajom na arhivi ili e-poštom na adresu: prijave@mek.gov.me.

„Na taj način Ministarstvo kontinuirano pruža podršku sektoru turizma i ugostiteljstva, kao najpogođenijoj grani privrede, usljed posljedica pandemije koronavirusa“, navodi se u saopštenju.