20-07-2021

RTL o Budvi: Raskošan noćni život, duge pješčane plaže, dobra hrana - što su sve turistički aduti Budve

RTL-ova turistička patrola danas je na crnogorskoj obali. Ono što je na hrvatskoj obali Zrće, na crnogorskoj je Budva. Omiljena ljetna destinacija mladih iz Srbije, Bosne i Hercegovine, ali sve više i iz Hrvatske.

RTL o Budvi: Raskošan noćni život, duge pješčane plaže, dobra hrana - što su sve turistički aduti Budve | Radio Televizija Budva

Foto: RTL

Ono što je na hrvatskoj obali Zrće, na crnogorskoj je Budva

Nije poznata samo po noćnom životu, nego i dugim pješčanim plažama i dobroj hrani. Ono što je njihov adut u odnosu na Hrvatsku su i povoljnije cijene kojima privlače i turiste. Što nudi Budva, donosi Nikolina Radić.

Budva na pjeni mora, crnogorska je ljetna metropola. Turisti su privučeni kilometarskim pješčanim plažama, koje su ispunjene s ležaljkama gotovo do posljednjeg metra, ali i ponudom koja jako povoljna, pogotovo za goste za zapada.

Ukidanje mjera za vrijeme sezone, otvorilo je vrata klubovima i vratilo u život noćnu zabavu po kojoj je Budva osobito poznata.

"Do prije nekih mjesec dana bila su ograničenja, međutim kako smo izašli iz te neke crvene zone epidemije, smanjio se broj zaraženih, doveo se na neki nivo koji se može kontrolirati tako da su nam produžili to radno vrime da se vratimo u normalu kao nekad", rekao je Petar Đurišić, voditelj kluba na plaži, Budva.

Za one koji zabavu ne propuštaju ni po danu, Budva nudi cijelu paletu ponude i na moru. Najpopularnije su brodske ture oko Sv. Stefana i do Sv. Nikole.

Iskustvo ribarenja s lokalnim ribarima, osobit je doživljaj koji će društvo do 6 osoba stajati 100 eura. Ovu cijenu je teško usporediti s hrvatskim prilikama, jer ovakva ponuda, osim Big game fishinga na hrvatskoj obali i nije baš uobičajena.

Budva, koja ima oko 35 tisuća stalnih stanovnika, ima 18 tisuća hotelskih ležajeva i 33 tisuće u privatnom smještaju. Lani su zbog epidemioloških mjera i zatvorenih granica potpuno izgubili sezonu, ali ove su se godine vratili i na tragu su brojki iz 2019.

(RTL)