03-11-2017

Rudolf Marčić, trener OFK Petrovac: Recept za izlazak iz krize još uvijek nismo našli

Nakon 13 odigranih kola fudbaleri Petrovca imaju učinak od osam poraza, tri remija i dvije pobjede.

Rudolf Marčić, trener OFK Petrovac: Recept za izlazak iz krize još uvijek nismo našli | Radio Televizija Budva

Izabranici Rudolfa Marčića su ovom trenutku nalaze u opasnoj zoni, jer zauzimaju poslednje deseto mjesto sa svega 9 bodova.

Recept za izlazak iz krize još uvijek, prema riječima stratega nebesko plavih, nisu našli.

Niko nije očekivao da ćemo se naći u ovakvoj situaciji, ali jednostavno nekako je sve krenulo loše po nas. U samom startu imali smo mali fond igrača sa kojima smo i započeli pripreme, kasno smo doveli pojačanja, ali smo prvenstvo počeli bili dosta dobro. Međutim trećeg oktobra smo imali tragediju u klubu, kada nam je u saobraćajnoj nezgodi smrtno stradao jedan igrač, a dvojica tesko povrijeđena. Nakon toga smo imali situaciju u kojoj su nam se dva igrača još povrijedila što je ukupno pet što je moramo priznati peh za mnogo ozbiljnije klubove a ne za klub kao što je Petrovac.- istakao je Marčić.

Članovi fudbalskog kluba Petrovac su poznati po tome da im pasolutno ništa nije teško pa su nerijetke situacije u kojima zbog treninga putuju iz mjesta u mjesto. kako bi u što boljem stanju sačuvali travu na svom stadionu Pod Malim brdom.

Poslednjih dana treninge sprovode u Budvi, na Lugovima.
Petrovac funkcioniše na jedan poseban način. Uprava je od sredstava dodijeljenih prije par godina od strane FSCG kupila dva kombija za prevoz igrača tako da u klub postoje vozači koji odvoze i dovoze članove tima na trening. Igrači su najbolje na svojoj koži osjetili šta znače gužve u saobraćaju pogotovo ljeti kada su nam vožnje od Jaza do Petrovca trajale i po više sati.

Sada treniramo u Budvi, teren je u zaista lošem stanju, jer postoje problemi i sa navodnjavanjem i održavanjem , ali nekako uspijevamo da to sve riješimo, do kada će to biti tako vidjećemo istakao je Marčić i dodao da je ošte poznato da je stadion u Petrovcu odličan, ali da se jedino može sačuvati ukoliko se treninzi budu održavali na drugom mjestu.

Već predstojećeg vikenda, Petrovac na svom terenu dočekuje ekipu Dečića,a obzirom na trenutno stanje na tabeli, svaki bod je bitan.

Sa ekipom Dečića smo već imali priliku da se sretnomu u ovogodišnjem šampionatu, i taj susret nam je ostao u lošem sjećanju, jer je grškom sudije naš pogodak poništen. Tako da smo ima ostali dužni, i nadama se da ćemo im se već u subotu revanširati.Imamo dakle već za tri dana šsansu da im vratimo punom mjerom. Ekipa Dečića je poznata kao tvrd protivnik, koji rijetko gubi utakmice, ali mi ukoliko želimo da ostanemo u Prvoj ligi a mislim da svi to želimo od Uprave do igrača pa sve do navijača i iz Budve i Petrovca, onda tu utakmicu moramo da riješimo u svoju korist.

Utakmica protiv Dečića na programu je u subotu 4.novembra sa početkom u 13:30 minuta.


Jelena Janićijević