15-04-2021

Ruska TV snima dva filma o Crnoj Gori

Ekipa produkcije ruske TV Moja planeta snima u Crnoj Gori dva filma posvećena nacionalnoj kuhinji i promociji restorana, farmi, etno sela i drugih zanimljivosti i autentičnosti crnogorskog podneblja, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).


Foto: NTO

„Ekipa produkcije popularne televizijske kuće trenutno boravi u Crnoj Gori, obilazeći Kotor, Cetinje, Skadarsko jezero i brojna druga mjesta. Ona, uz pomoć NTO i lokalnih turističkih organizacija Kotora, Budve i Cetinja, snima dva filma o Crnoj Gori“, navodi se u saopštenju.

Iz NTO su objasnili da prvi ruski obrazovni kanal Moja planeta, sa nacionalnom frekvencijom, emituje serijal pod nazovom Magija ukusa, koji vodi popularni voditelj Anton Zajcev. Serijal ima milonsku gledanost širom svijeta.

„TV ekipa promoviše tradicionalne delikatese, poput vina, ribe i pršuta i bilježi kadrove kojima će dočarati raznovrsnost turističke ponude Crne Gore. Serijal je koncipiran tako da svaka epizoda, odnosno kratki film od 26 minuta, predstavi neki novi region i da ga autentično prikaže ruskom tržištu, kao i svim zemljama ruskog govornog područija“, saopšteno je iz NTO.

Predstavnici televizije Moja planeta planiraju prikazivanje filmova iz ovog serijala dva puta sedmično u udarnim terminima tokom vikenda. Takođe, filmovi će biti prikazani preko 30 puta u različitim terminima programske šeme na istoj televiziji, a biće dostupni za gledanje i na njihovom zvaničnom YouTube kanalu.

Filmovi snimani u Crnoj Gori biće emitovani početkom maja.

Iz NTO su naveli da program popularne ruske televizije prati više od 23 miliona gledalaca u Rusiji, ali i oko 75 miliona širom svijeta, što je posebno važno za promociju Crne Gore na ruskom tržištu, imajući u vidu predstojeću ljetnju turističku sezonu i interesovanje ruskih turista.


(MINA Business)