08-10-2014

Sajam automobila na Jadranskom sajmu

Na Jadranskom sajmu od 8. do 12. oktobra održava se 17. Sajam automobila. I ovogodišnje izdanje manifestacije zadržava epitet najznačajnijeg događaja u oblasti auto industrije i pratećih grana u Crnoj Gori.

Sajam automobila na Jadranskom sajmu | Radio Televizija Budva

Planirani kapaciteti u halama i na spoljašnjem prostoru Jadranskog sajma su popunjeni, i svi posjetioci i zainteresovani kupci će imati priliku da se u sajamskom ambijentu upoznaju sa najkompletnijom ponudom modela u gotovo svim segmentima automobilske industrije – od malih gradskih automobila, porodičnih i poslovnih limuzina, SUV modela, sportskih automobila, vozila sa hibridnim pogonom pa sve do predvodnika novih automobilskih tehnologija poznatih svjetskih premium brendova. Značajan broj modela će upravo na Sajmu biti premijerno prikazan na crnogorskom ili tržištu regiona.



Zastupnici će na Sajmu predstaviti i svoje adute u segmentu komercijalnih i vozila posebnih namjena, te je veoma interesantan i za kompanijske i institucionalne kupce. Prateći segmenti su zastupljeni raznovrsnom ponudom pneumatika, maziva, autokozmetike, autodjelova, opreme za tehničke preglede vozila, telematskih sistema za praćenje vozila, motocikala i moto opreme.

Od posebne važnosti je i prisustvo osiguravajućih kuća, lizing kompanija i banaka, koje u saradnji sa izlagačima pripremaju povoljne finansijske aranžmane i kratke, efikasne procedure kupovine i preuzimanja vozila. O kvalitetu i mogućnostima koje pruža sajamska platforma, pored sponzorstva govori i značajan broj učesnika u ovom segmentu.

Tokom Sajma će u okviru Programa manifestacije biti dodjeljene novinarske nagrade za najbolje izložene modele u više kategorija, posjetioci će uz učešće u nagradnoj igri birati favorita publike, a neće izostati ni edukativni sadržaji – predavanja i pokazne vježbe na temu bezbjednosti u saobraćaju. Jadranski sajam dodijeliće i tradicionalnu nagradu Expo Trophy za najbolji izlagački nastup.

Na 17. Sajmu automobila predstaviće se preko 60 renomiranih svjetskih brendova posredstvom zastupnika za crnogorsko i tržište regiona.

Potvrđujući epitet najznačajnijeg automobilskog događaja u Crnoj Gori, izlagači će na Sajmu automobila predstaviti značajan broj premijera na tržištu Crne Gore i regiona u svim klasama i cjenovnim kategorijama, a najavljena je i svjetska vicepremijera automobila Nissan Pulsar, paralelno sa Sajmom automobila u Parizu. Uz ovaj model, na štandu Alliance DOO premijerno u Crnoj Gori je Nissan X-trail, a posebno su atraktivni Renault Twingo, Renault Clio RS Monaco i crossover Nissan Qashqai.

Efel Motors će na sajamskom štandu premijerno predstaviti Toyotu Aygo, Novi Yaris, IS model premium Brenda Lexus. Premijerno će biti izloženi i Citroen C4 Cactus, Citroen Jumper. U programu Yamaha posebna zanimljivost su Yamahin prvi motocikl na tri točka – Yamaha TriCity i model Majesty 125r.

Na ovogodišnjem sajmu automobila Ljetopis Automotive će premjerno predstaviti S klasu 4MATIC Coupe. Biće predstavljena i S Klasa 63 AMG 4MATIC; takodje premjerno, obzirom da je prva S klasa na prostorima jugoistočne Evrope sa pogonom na sva 4 točka u AMG-u. Na Sajmu će izložiti i novu V klasu, novi model C klase i novi GLA.

Prokom DOO na Sajmu predstavlja posebno interesantan model - Suzuki SX4 S-CROSS, koji će i sa ostalim modelima iz game ponuditi kupcima uz specijalne sajamske popuste.