18-09-2017

Sajam građevinarstva, energetike i voda na Jadranskom sajmu

Posredstvom specijalizovanih sajamskih platformi, na ove tri međunarodne sajamske manifestacije u Budvi, predstaviće se 118 direktnih i indirektnih izlagača iz 10 zemalja, ito:Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Makedonije,Bosne i Hercegovine, Republike Češke,Njemačke, Austrije, Italije i Albanije, saopšteno je iz Jadranskog sajma.

Sajam građevinarstva, energetike i voda  na Jadranskom sajmu | Radio Televizija Budva

Svakako je kuriozitet i činjenica da se od ukupnog broja izlagača na ovogodišnjem Sajmu prvi put predstavlja 61% novih izlagača.
Samostalni, kao i organizovani, kolektivni nastupi renomiranih inostranih izlagača, pokazatelj su i potvrda značaja sajamskih platformi na Jadranskom sajmu u Budvi, gdje se u kontinuitetu predstavljaju tržištu nove kompanije i proizvodi, i daje snažan podsticaj razvoju i internacionalizaciji poslovanja kompanija u Crnoj Gori.

Tako će 39. Sajam građevinarstvaobilježiti predstavljanje velikih kompanija za projektovanje, inženjering i izgradnju iz cijelog regiona.Jačanje konkurencije na tržištu proizvoda od kamena,potvrdiće prisustvo makedonskih fabrika kamena na tržištu Crne Gore.Takođe, na Sajmu su ponovo prisutni zastupnici renomiranih svjetskih proizvođača građevinskih mašina i mehanizacije, a u programskom dijelu Sajma i ovoga puta značajno mjesto zauzima Inženjerska komora Crne Gore koja će, u okviru svojih panel diskusija, pažnju posvetiti aktuelnim temama iz oblasti građevinarstva.

5. Sajam energetike iz godine u godinu potvrđuje poslovni potencijal, uz tradicionalno prisustvo crnogorskih kompanija i njihovih principala – tehnoloških lidera tržišta energetike. Potvrda kvaliteta sajamske ponude stiže nam i iz Republike Češke, koja već godinama na Jadranskom sajmu organizuje kolektivni nastup privrednika, a ovoga puta sa nama je 6 kompanija.Agencija za promociju izvoza i trgovinu pri Ministarstvu industrije i trgovine Republike Češke „Cech Trade”, tradicionalno podržava nastup svojih privrednika na našem Sajmu.U programskom dijelu izdvajamo prezentaciju proizvoda namijenjenih distribuciji električne energije italijanske kompanije Sarel.

Na 12. Sajam voda, vodovoda i sanitarnih tehnologija, jednom od vodećih događaja ove vrste u regionu, predstaviće se sa čak 60% novih izlagača važnim segmentima svog poslovanja, kao što su proizvodnja poliesterskih proizvoda, potom usluge bušenja bunara, prodaja i ugradnja potopnih pumpi, izgradnje bazena, sistema za navodnjavanje, rješavanja otpadnih voda i slično, navode u saopštenju.

Svečano otvaranje je zakazano za 20. septembar, sa početkom u 11 časova, a po tradiciji, za najuspješniju sajamsku prezentaciju biće dodijeljeno priznanje Jadranskog sajma Expo Trophy.

Radno vrijeme Sajma je od 10 do 19 časova.