19-06-2017

Sandra Đurbuzović: About Love and Other Stories

Izložba pod nazivom About Love and Other Stories, budvanske akademske multimedijalne umjetnice Sandre Đurbuzović, postavljena je u izložbenom prostoru Upravne zgrade Porto Montenegra (u Domu Vojske) u Tivtu.

Sandra Đurbuzović: About Love and Other Stories | Radio Televizija Budva

Umjetnički identitet ove umjetnice je Mediteran, koji je inspiriše kroz sve domene kreativnog stvaranja od grafičkog dizajna, kroz slike, i perfektno dizajnirane skulpture morskog konjića, perfektno umjetnički vajanog od terakote, žice i kamena.



"Ljudi, riječi, igra, muzika, poezija, ples, slike, ćutanja, knjige, slušanja, tuge, radosti, patnje, ljubavi, smjehovi, razgovori, ta zvona slavlja i umiranja, sve to biva i čini me, i traži da se pokaže na papiru, platnu, glini, da se iznese na trpezu gozbe zvanu život. Tako u svom domu tutnjim, svađam i mirim, plačem i smijem se, stvarajući kao Đepeto, te male ljude i životinje kojima nadjenjujem imena, obučem ih u svečane nošnje i izvodim na brod života da brode i jedre dalje sami. To je dio moje tajne vještine i dešava se slikama i skulpturama, ali i sa ostalim granama likovnih i primjenjenih umjetnosti kojima se bavim", ističe umjetnica Sandra Đurbuzović.



Đurbuzović je izlagala na grupnim i samostalnim izložbama u zemlji i inostranstvu, a dobitnica je i više međunarodnih nagrada za dizajn.

Član je ruske Internacionalne federacije umjetnika, budvanske umjetničke grupe UN1KAT, kao i ULUCG.

Art lider je Centra vizuelnih umjetnosti i umjetničke školice Plavi zec, u kojoj više od decenije uči mališane kreativnosti.

Izložba će biti postavljena do 15. jula.