18-05-2014

Saopštenje Izvršnog odbora Opštinskog odbora SNP Budva

Saopštenje Izvršnog odbora Opštinskog odbora SNP Budva | Radio Televizija Budva

"Budva ovih dana preživljava svoje najtužnije dane. Ona je osramoćena i ponižena. Njeni gradonačelnici i najistaknutije ličnosti hapšene su i puštane na slobodu po nekoliko puta, dok optužbe, za pronevjere u nezamislivim količinama novca, ostaju u rafovima policijskih i tuzilačkih kancelariija. U jeku poslednje afere svjedoci smo krize vlasti u Budvi i nevjerovatnih vratolomija, kada se gradonačelnik koji je uhapšen, pa pušten, pa uhapšen, ponovo direktno iz pritvora postavlja na predsjedničku funkciju. Koji kao da nije bio u pritvoru nego se vraća sa službenog puta iz Kinšase, samo iz razloga da bi potpisao prodaju zemlje u Dubovici kod Kraljičine Plaže izvodeći time novi salto mortale u kojem bivaju žrtve jedino gradjani opštine Budva. I tu se nije zaustavio, već se prvog dana bacio na posao oko kupovine bivših odbornika Pozitivne, što se vidjelo na glasanju o skraćenju mandata gdje je ovaj dvojac bez kormilara glasao suprotno od onoga što je potpisao, I samim tim nagovjestio ovaj epilog.

U momentu kada se čini da se raspada vladajuća koalicija, jer SDP neće da podrži ovakvo očigledno nepočinstvo, u poslednji čas vještačko disanje DPS daju bivši odbornici Pozitivne time što sklapaju koalicioni sporazum sa DPS-om.
Konačno, diže se zavjesa i Milan Balević u društvu Časlava Perovića, ponovo skida masku sa lica, preuzimajući tako ulogu političkog bajpasa vladajućoj koaliciji. Ovim činom jasno pokazuju na koji nacin se odvija besprizorna prevara birača, a sve pod plaštom demagoških opravdanja za dobrobit opštine. Bivši odbornici Pozitvne ovim činom pokušavaju baciti prašinu u oči gradjanima Budve. No, svi znaju da su se, u ime dobra, u posednjih dvadeset godina činjela najveća nepočinstva, od kojih mnoga ovih dana izbijaju na površinu, medju kojima su najpoznatije afera Zavala i Košljun. Da li su u ovom slučaju kese s novcem iz afere Košljun završile kod Balevića I Perovića vidjećemo uskoro.
Da je Budva ovih dana zaista ‘na pjeni od mora’ i živi svoju spostvenu dramu pokazuje upravo ovaj apsurdni scenario, u kome opozicionari pomažu da se produži agonija u kojoj Budva propada i moralno i materijalno", piše u saopštenju IO OO SNP.