05-12-2017

Saopštenje za javnost Demokrata

Očigledno je da je OKG zvanu DPS posljednje raskrinkavanje kriminalne malverzacije kojom je oštećen budžet Budve za 2 miliona eura zaboljelo i više nego što smo očekivali. I šta drugo mogu politički sponzori kriminalne hobotnice koja je harala Budvom, osim da nemuštim saopštenjima skreću pažnju sa sebe i svojih zlodjela i pohara - saopšteno je iz Demokrata.

Saopštenje za javnost Demokrata | Radio Televizija Budva

U samo jednom slučaju koji smo raskrinkali i procesuirali, favoriti DPS su protivpravno prigrabili onoliko finansijskih sredstava koliko je neophodno za isplatu dječjih dodataka i to za dvije godine. Tu se ogleda razlika u poimanju politike između vas i nas. Za vas je politika otimanje od naroda, a za nas je politika služenje narodu. Za vas je politika uzimanje i onoga što vam ne pripada, a za nas je politika odricanje i od onoga što nam pripada kako bismo ličnim primjerom postavljali vrijednosne standarde u politici. Vi slijedite isključivo lični interes i zato uvijek zanijemite kad vas pitamo: jeste li se ikad ičega odrekli u politici?

Ako se ne krade i ako se vode efikasne javne politike, mogu biti zadovoljene potrebe svih građana. Vi ste ojadili primorske opštine, a lokalne uprave na čijem smo čelu dovele su do njihovog, kako institucionalnog, tako i finansijskog ozdravljenja.

Ove godine je u budžetu Budve planirano 5 miliona eura više nego za vrijeme vaše vlasti! Pred ovom činjenicom treba da zaćutite, umjesto što manipulišete. Iza nas stoje rezultati, a iza vas kriminal i pustoš. Tih 5 miliona eura više u budžetu Budve nego u vrijeme vaše vlasti postoji zato što se ne krade, zato što su na pozicijama odlučivanja ljudi koji imaju znanje, zato što nema privilegovanih i različitih pred zakonom, zato što se uvode efikasni programi budžetiranja i javnih politika.

A šta reći o Kotoru, u kojem realizacijia prihoda za prvu polovinu 2017 govori da je u budžetskoj kasi skoro 1,2 miliona eura više nego prošle godine kad ste vi vršili vlast. Tako na primjer, prošle godine kad ste vi vršili vlast u Kotoru, naknada za uređenje i izgradnju građevinskog zemljišta donijela je opstinskoj kasi iznos za 900 000 eura manji nego ove godine kad je na čelu Opštine Kotor Vladimir Jokić. U Herceg Novom ste u junu ostavili opštinu bez budžeta, sa tri gradonačelnika i sa Turističkom organizacijom u blokadi. A mi smo za kratko vrijeme uspjeli vratiti trećinu dugovanja te opštine koju ste finansijski devastirali. I zaista iza vas ostaju pustoš i kriminal. Iza Demokrata ostaju rezultati i vraćanje povjerenja u politiku. Izvrtanje činjenica je svojstveno funkcionerima DPS-u. Nastavićemo da raskrinkavamo kriminalne malverzacije kojima ste ojadili i poharali Crnu Goru. Vaša sporadična glaskanja tretiramo kao bol zbog razotkrivenog kriminala proizašlog iz vaših redova.

Žalosno je što se hvalite pobjedom zasnovanom na flomasterima i trouglovima. Žalosno je što kao najveći poraz ne ističete potezanje pištolja na poslanika Šaranovića, ma na bilo kog poslanika, i kandidate za odbornike. No, od partije koja je bila selotejp partija ne čudi novo stanje - flomaster partija. - navodi se u saopštenju te partije.