16-10-2014

Saopštenje za javnost Krsta Ljubanovića, predsjednika MZ Svinjišta

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

Saopštenje za javnost Krsta Ljubanovića, predsjednika MZ Svinjišta | Radio Televizija Budva

"Radi istinitog upoznavanje javnosti sa detaljima press konferencije koju su održali odbornici Demokratskog fronta i Pozitivne Crne Gore želim, kao predsjednik MZ Svinjišta da istaknem sledeće: Poslednje dvije godine mještani sela Svinjišta i Savjet MZ tražili su od predsjednika Opštine da im pronadje adekvatno rješenje za rekonstrukciju, izgradnju i asfaltiranje puta od Velje njive do starog sela Svinjišta. Pošto smo u prošloj godini, zahvaljujući Opštini, uradili potporne zidove, kanale i rigole, ove godine nam je ostalo tamponiranje i asfaltiranje puta, a za tu investiciju je bilo potrebno izdvojiti cca 130.000 eura. Došli smo do saznanja da preduzeće Kroling traži mjesto za odlaganje zemlje sa trafostanice iz Lastve Grbaljske, i ističemo da je u pitanju isključivo zemlja, a ne gradjevinski materijal ili otpad. Obratili smo se Opštini, konkretno predsjedniku, da nas poveže sa navedenim izvodjačem i omogući nam da mu ponudimo lokaciju na teritoriji naše Mjesne zajednice, a da novac koji se može obezbjediti po tom osnovu, Opština opredjeli i usmjeri ka izgradnji puta, koji je od vitalnog značaja za žitelje našeg sela. Naglašavamo još jednom, da se lokacija gdje se deponuje zemlja nalazi na teritoriji naše mjesne zajednice, a ne na teritoriji MZ Bijeli do, lokacije "oko škole" ili "ispod magistrale", kako gospoda iz DF-a i Pozitivne navode. Opština nam je izašla u susret i ovom prilikom želim da zahvalim predsjedniku Lazaru Radjenoviću i sekretaru za investicije Ivanu Dajkoviću koji su shvatili naš problem i značaj koji revitalizacija budvanskih sela treba da ima za cjelokupan razvoj opštine. Takodje, želim da zahvalim i mojim Svinjištanima koji su poklonili bez i jednog centa više od 10.000 m2 zemlje za izgradnju ovog puta.
Sa preduzećem Kroling, odredjujući tačno mikro lokaciju, Mjesna zajednica je potpisala Ugovor, sve u dogovoru sa predsjednikom Opštine, za koji smatramo ne samo da nije štetan, već da je izuzetno koristan, kako za opštinu, tako i za Mjesnu zajednicu Svinjišta.
Želim da istaknem, da smo po tom osnovu već otpočeli izgradnju puta i da nam je preduzeće Kroling već uplatilo 10.000 eura, iako još uvijek nisu počeli da deponuju zemlju na Topliš. Očekujemo da put, dužine 1.200 metara bude završen najkasnije za mjesec dana i smjelo mogu da tvrdim da će, do sada najgori put u Crnoj Gori, postati najbolji seoski put na teritoriji Opštine Budva, a i šire.
Napominjemo da je MZ Svinjišta dobila ponudu za izgradnju puta od preduzeća Bemax iz Podgorice, na iznos od 224.966,53 eura, a da smo izabrali i da već izvodi radove preduzeće Car invest, u vlasništvu našeg Grbljanina Bata Carevića, koji je ponudio cijenu od 133.521,33 eura. U tu cijenu je uključen PDV.
Pozivam ovom prilikom predstavnike svih političkih partija u budvankom parlamentu da dodju i isprate radove, a sva dokumentacija koju posjedujem, kao predsjednik MZ, je otvorena za uvid u svakom trenutku. I do sada sam u svom radu, posebno kao predsjednik SO Budva bio transparentan i tako ću nastaviti da radim i živim i ubuduće."