19-08-2014

Saradnja ULESA i Češkog radija

Predstavnici Unije lokalnih javnih emitera Crne Gore predsjednik Upravnog odbora mr Dragić Rabrenović i član doc. dr Dragan Klarić u nedjelju, 17. avgusta su u Budvi dogovorili početak saradnje sa Češkim nacionalnim javnim servisom koja će se ozvaničiti u septembru kada se očekuje dolazak zvaničnika ove medijske kuće.

Saradnja ULESA i Češkog radija | Radio Televizija Budva

Direktor Radio televizije Budva Dragan Klarić koji je organizovao sastanak sa jednim od urednika Radio Dvojke, drugog programa Češkog radija, Markom Milanovićem je istakao da je posebno značajna saradnja sa kolegama iz Češke ne samo u oblasti medija, već i u oblasti turizma jer je poznato da su upravo prvi turisti na crnogorskom primorju bili iz ove države.

"Nastojaćemo da na više polja uspostavimo saradnju i povežemo više institucija u Crnoj Gori i Češkoj i na taj način kao mediji damo doprinos i razvoju turizma i popularizaciji Crne Gore kao destinacije", istakao je Klarić.

Milanović koji je po ovlašćenju direktora insistirao da se uspostavi saradnja sa javnim servisima u Crnoj Gori je istakao da Češki radio sa sjedištem u Pragu ima više od 1000 zaposlenih i sedam radio stanica koje zajedno imaju višemilionsku publiku.

"Iskreno se nadam da ćemo moći da doprinesemo kao medijska kuća sa višedecenijskim iskustvom u daljem razvoju javnih emitera u Crnoj Gori i uvjeren sam da je upravo ULES pravi partner za takvu saradnju", naglasio je Milanović.

Predsjednk upravnog odbora ULES CG Dragić Rabrenović je upoznao kolegu iz Češke sa Međunarodnom naučno-stručnom konferencijom Mediji i PR koju ovo udruženje organizuje sa svojim partnerima i pozvao predstavnike Čekog radija da budu aktivni učesnici naredne godine u Crnoj Gori.

"Biće nam čast da sarađujemo sa koegama koji imaju razvijen i funkcionalan sistem i da ćemo moći da usvojimo nova znanja i iskustva u narednom periodu koja će nam pomoći da svi zajedno prevladamo svakodnevne teškoće i robleme sa kojima se suočavamo", kazao je Rabrenović.