08-04-2015

Sastanak POSP-a danas u Budvi

Sastanak Parlamentarnog odbora Evropske unije (EU) i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje (POSP) biće održan danas u hotelu Maestral sa početkom u 15:30h, a nastaviće se sjutra.

Sastanak POSP-a danas u Budvi | Radio Televizija Budva

Sastanak Parlamentarnog odbora otvoriće predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić i predsjedavajuća Delegacije Evropskog parlamenta, Aneliz Dods.

Kako je najavljeno, u uvodnom dijelu prisutnima će se obratiti potpredsjednik Vlade Duško Marković, ambasador Litvanije u Crnoj Gori Imants Liegis i šef Delegacije EU u Crnoj Gori Mitja Drobnič.

Na desetom sastanku POSP-a crnogorski i poslanici evropskog parlamenta razgovaraće o pristupnim, pregovoroma i odnosa Evropske unije i Crne Gore, reformama i aktivnostima relevantnim za napredak u pregovorima u poglavljima 23 i 24, položaju osoba sa invaliditetom i Evropskoj strategiji za te osobe, socijalnoj politici, zapošljavanju i ekonomskim kretanjima.

Poslanici evrospkog i crnogorskog parlamenta rasptavljaće o Prijedlog deklaracije i preporukama.

Parlamentarni odbor Evropske unije i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje obrazovan je u junu 2010. godine, nakon stupanja na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i čine ga po četrnaest poslanika Skupštine Crne Gore i Evropskog parlamenta.