09-05-2019

Savo Ćetković, Petar Ćetković, Branko Franeta i Matija Brguljan na spisku selektora Gojkovića

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore poslijednjih je godina primoran da sve češće podmlađuje senirosku ekipu zbog sve češćih odluka igrača da napuste nacionalni tim. Takav jedan zadatak očekuje ga i u narednom periodu jer je zakazano okupljanje igrača iz omladinskog programa koji će imati priliku da se tokom priprema nametnu stručnom timu.

Savo Ćetković, Petar Ćetković, Branko Franeta i Matija Brguljan na spisku selektora Gojkovića | Radio Televizija Budva

Selektor reprezentativaca Vladimir Gojković objavio je spisak reprezentativaca iz domaćih klubova i potencijalnih mladih repreznetativaca za pripreme koje će se održati na Bazenu Škver u Hreceg Novom od 9 do 11 maja.

"Pozvali smo širok krug kandidata, kako onih koji su već dugo u pogonu tako i mladih reprezentativaca koje smo kroz pripreme testirali ove zime i želimo da im damo šansu. Do prvog juna držaćemo ovaj broj ljudi, a početkom juna očekujemo i igrače iz Mađareke, Italije i Ruminije tako da već tada sem ovih igrača imaćemo i sve ostale kandidate za njabolji sastav, deset dana ćemo biti u Herceg Novom, potom dvije sedmice u Nikšiću, potom Bečej i Berlin gdje će biti turnir jakih reprezentacija koje se nijesu plasirale na završni tzrinir svjetske lige, a to su Grčka, Italija i mi. Nakon toga nam ostaje još neki desetak dana koje ćemo odraditi u Podgorici i Herceg Novom nakon čega idemo u Kinu"kazao je Gojkovič.

Iz VK Budva odabrani reprezentativci su : Savo Ćetković, Petar Ćetković, Branko Franeta i Matija Brguljan.

U toku su tenderske procedrure za sredstva predviđena za sanciju i modernizaciju putne infrastrukture u gradskim i progradskim naseljima koja su ovogodišnjim budžetom opredijeljena u iznosu od 800.000 eura tako da se kako je naveo Gregović radovi nastavljaju.

Pored selektor Gojkovića sa igračima će raditi i treneri Zoran Ivanovski, Miodrag Matković i Petar Radanović.