29-05-2020

SDP Budva: Budva više nikad ne smije biti vođenja od kriminalaca na vlasti

Sjednice lokalne Skupštine u našoj Budvi predstavljaju kulminaciju političke nezrelosti i ignorantskog odnosa većeg dijela političkih subjekata prema građanima našeg grada, bez obzira na njihovu političku pripadnost, saopšteno je iz OO SDP Budva.

SDP Budva: Budva više nikad ne smije biti vođenja od kriminalaca na vlasti | Radio Televizija Budva

Saopštenje prenosimo integralno:

Građani Budve, koji dominatno žive od turizma, od lokalnih političkih subjekata s pravom očekuju aktivnosti i mjere kojim će se podržati poslovne aktivnosti turističke privrede.

Nažalost lokalna opozicija na čelu sa DPS-om je ušla u proces prekrajanja izborne volje ,na početku nikad neizvjesnije turističke sezone, na svega tri mjeseca prije redovnih izbora. Istovremeno, dio vlasti iz prosrpskih partija je nacionalna i vjerska pitanja stavio u vrh agende političkog života našeg grada.

Time i jedni i drugi, neozbiljnim odnosom prave politički cirkus za koji je prava mjera postavljeni šator, samo što građanima u vrijeme pandemije i oštrog pada prihoda nije do smijeha, razonode i političkih igara bez granica, nego do odgovora kako će preživjeti ovu i veći dio naredne godine.

Vladajuća koalicija je formirana na "zaklinjanu" u građanski karakter i odredbe da se identitetska i nacionalna pitanja ostave po strani, a da interes grada, građana i neophodni oporavak budu u vrhu agende.

Nažalost, to je za neke trajalo manje od pola godine, dok nijesu odlučili da podršku za uklanjanje prethodne opštinske vlasti iskoriste za promovisanje ideja kojima dijele građane Budve po nacionalnom i vjerskom ključu.

Što se nas iz SDP tiče, za nas je najveća svetinja Crna Gora, njen građanski, multietnički i evroatlantstki karakter.

Budva više nikad ne smije biti vođenja od kriminalaca na vlasti, ali sigurno ne smije biti u rukama nacionalista koji su u proteklom periodu interese svih građana podredili vlastitim, jednonacionalnim i jednovjerskim.

Bogatstvo Budve je što danas u njoj žive desetine različitih nacija i što je postala jedno od najposjećenijih mjesta na Jadranu. Primarni interes Budve mora biti njen razvoj i napredak, po mjeri građana i društva, a on se neće postići prevođenjem odbornika, šatorskim skupštinama ili "spontanim dešavanjima" naroda.

Zbog toga pozivamo sve aktere još jednom - uozbiljite se i prekinite sa ovim cirkusom. Dajte da uradimo zajednički, sve političke partije i svi odbornici, plan kako da našu Budvu izvedemo na zelenu granu. A biće biti prilike da se na izborima na jesen svi politički izmjerimo i odlučimo o tome ko će upravljati gradom u naredne četiri godine.

To nije molba SDP, to je zahtjev naših građana.