27-05-2024

SDP: Odličan izborni rezultat najava jačanja građanskih snaga

Socijaldemokratska partija zahvaljuje građanima Budve koji su juče podržali listu “ČIST IZBOR – Petar Odžić – SDP, SD, LP i građani”, kao i svima koji su učestvovali u izbornom procesu i dali doprinos da on prođe u demokratskoj atmosferi.


Foto: SDP

Saopštenje prenosimo integralno:

Želimo istaći da je naša lista sa oko 5% osvojenih glasova jedina koja je bez značajnih državnih ili lokalnih resursa, koje su se za pojedine liste mjerile stotinama hiljada eura, uspjela da ostvari veoma dobar rezultat, u neravnopravnoj borbi. Funkcionerska kampanja, pritisci na zaposlene, zloupreba državne i lokalne vlasti i javnih i lokalnih preduzeća bili su izraženi više nego bilo kada u do sada održanim izbornim ciklusima, pa je i pored toga naša lista uspjela da bude glas onih koji na politiku gledaju kao na šansu za promjene na bolje i časno zanimanje.

Svakako da ovaj rezultat pokazuje da građani Crne Gore pozitivno reaguju na okupljanje progresivnih gradjanskih snaga koje mogu dati adekvatan odgovor na izazove sa kojima se kao država i društvo suočavamo.

Zbog toga rezultat tima koji je u Budvi predvodio Petar Odžić dodatno dobija na značaju, kao najava daljeg snaženja na sljedećim lokalnim, ali i državnim izborima koje očekujemo do kraja godine.