06-11-2018

Sea Dance donio benefite Buljarici

Održavanje Sea Dance festivala, Buljarici je donijelo dosta benefita. Prije svega, prepoznatljivost na turističkoj mapi Crne Gore, kao i investiranje u putnu i komunalnu infrastrukturu, koja je godinama bila zapuštena, kazao je za Radio Budvu, predsjednik MZ Buljarica, Đorđe Gregović.

Sea Dance donio benefite Buljarici | Radio Televizija Budva

Investiranjem u putnu i komunalnu infrastrukturu, koja je godinama bila zapuštena i izmještanjem mreže vodovoda naselje je poprimilo drugačiji izgled.

"Naglasio bih da je jedan veliki prostor očišćen i da to ide u korist stanovnicima jer je bilo u dosta zapuštenom stanju. Najveći benefit je marketing za ubuduće", kazao je Gregović.


Prije mjesec dana MZ Buljarica je predala inicijativu Opštini Budva da se jedan veliki komad atraktivne opštinske zemlje koja je blizu mora sredi i da joj se nađe kupac.

"To je jedna atraktivna lokacija, potez za turističku gradnju. Mi smo predložili Opštini da pronađe kupca i da se iz tih sredstava formira investicioni fond za Buljaricu. Taj novac bi usmjerili na izgradnju putne i infrasrtukturne mreže koja je u Buljarici skromna", istakao je Gregović.

Tokom pripreme budžeta predstavnici ove Mjesne zajednice će insistirati na novim zahtjevima.

"Ima par stavri na kojima moramo insistirati. To je izgradnja bar jednog od dva ključna bulevarska pravca u Buljarici i početak rješavanja kanalizacione mreže, jer tu nije ništa regulisano a svi znamo koliko je ona neophodna naročito u ljetnjim danima", zaključio je Gregović.