13-01-2021

Selimovići zapalili vatru kod Lugova kako bi se zagrijali: Neophodna pomoć petočlanoj porodici

Budvanska Komunalna policija zatekla je večeras petočlanu porodicu Selimović na zemljanom parkingu kod stadiona Lugovi oko vatre koju su zapalili da bi se, kako su kazali, ugrijali. Nemaju smještaj, hranu, novac, ni adekvatnu garderobu za zimsko vrijeme.

Selimovići zapalili vatru kod Lugova kako bi se zagrijali: Neophodna pomoć petočlanoj porodici | Radio Televizija Budva

Foto: Komunalna policija Budva

"Večeras smo dobili informaciju da je ispod stadiona Lugovi na zemljanom parkingu vatra i da obiđemo tu lokaciju, ugasiomo vatru i nađemo osobu koja ju je zapalila. Na licu mjesta smo zatekli petočlanu porodicu Selimović koja se nalazila oko vatre i grijala se. Porodicu čine otac, supruga i troje maloljetne djece. Ovi ljudi spavaju na otvorenom prostoru, nemaju nikakav smještaj, nemaju ni hranu, novac, a ni odgovarajuću garderobu", kazali su za naš portal iz Komunalne policije, koja nas je kontaktirala odmah nakon obilaska terena.

Oni su im kupili hranu za večeras, malo pića i slatkiša za djecu, a donijeli su im i tri jakne, nekoliko džempera i jedan jorgan.

"Vatru su naravno morali da ugase pa barem malo da im pomognemo da se ugriju", istakli su iz ove lokalne službe, dodajući da je porodica iz Bijelog Polja, te da djeca, prema riječima majke, imaju 14,10 i 8 godina.

Napolju je hladno i duva jak sjeverni vjetar pa su se u međuvremenu prebacili u dvorište Osnovne škole "Stefan Mitrov Ljubiša".


Iz Komunalne policije, prije svega, apeluju na Opštinu da reaguje povodom ovog slučaja i nađe rješenje kako bi se ova porodica sklonila od zime.

Ukoliko neko od sugrađana želi da pomogne, porodicu Selimović može kontaktirati na broj telefona 068 442 598.