23-02-2021

Simonović za Ritam Sporta: U ovom trenutku Evroliga nam je opterećenje

Gostujući u okviru 362. emisije "Ritam sporta" jedan od najiskusniji košarkaša Crvene zvezde i reprezentativac Srbije, Marko Simonović, govorio je o ambicijama kluba sa Malog Kalemegdana kako u ABA ligi, tako i u najjačem takmičenju na Starom kontinentu, Evroligi.

Simonović za Ritam Sporta: U ovom trenutku Evroliga nam je opterećenje | Radio Televizija Budva

Foto: Screenshot

"Nakon osvajanja Kupa Radivoja Koraća možemo reći da se
"lakše diše", posebno ako uzmemo u obzir činjenicu da smo jedva napravili sastav koji će se naći na ovom turniru. Ipak, sada nas očekuju prave obaveze jer se zna da nam je ambicija da osvojimo, ponovo, ABA ligu i da kroz nju izborimo plasman u Evroligu i naredne sezone, a naravno da želimo da nastavimo i niz nepobjedivosti kada je u pitanju domaća liga domaće takmičenje", rekao je Marko Simonović.



Mimo ABA lige kao i Superlige Srbije, koja startuje odmah po okončanju regionalnog takmičenja, Crvena zvezda, ove godine, bilježi jedne od najlošijih rezultata u Evroligi, a po riječima Simonovića, to ne treba da čudi.

"Igrati Evroligu sa osam igrača u rotaciji je skoro nemoguće, naročito ako govorimo o ambicijama da se nađemo u F8. Sve utakmice koje nas očekuju u ovom takmičenju, do kraja regularnog dijela, za nas su dosta opterećujuće. Posebno ako uzmemo u obzir duga i iscrpljujuća putovanja. Ko god da izađe na teren, svakako, daće svoj maksimum jer smo profesionalci, ali ćemo o Evroligi ozbiljnije razmišljati, Bože zdravlja, naredne godine kada se i publika vrati u dvoranu i bude naš šesti igrač", zaključio je Simonović.

Crvena zvezda već večeras gostuje ekipi Žalgirisa u okviru odloženog meča 24. kola Evrolige. Žalgiris ima imperativ pobjede jer će se do kraja boriti za plej of Evrolige, dok je Crvena zvezda predzadnja sa skorom od 7 pobjeda i 17 poraza.

D.V