30-09-2019

Sinoć u Budvi otvoren INFOFEST

Festival informatičkih dostignuća, Infofest, dobra je prilika za kreatore javnih politika, kompanije i stručnjake da razgovaraju i o rješenjima koja skraćuju procedure i štede vrijeme i novac građana, saopštila je ministarka javne uprave Suzana Pribilović.

Sinoć u Budvi otvoren INFOFEST | Radio Televizija Budva

Pribilović je u nedjelju u Budvi, otvarajući ovogodišnji Infofest pod simboličnim nazivom Nikad važnije, kazala da je to poruka predstavnicima javne uprave, ali i privrede, da nikad nije bilo važnije da se koriste sve mogućnosti iformaciono-komunikacionih tehnologija (ICT) kako bi olakšali život građana.

“Prošle godine smo proslavili četvrt vijeka postojanja Infofesta, a upravo sadržajni program je potvrda da iz godine u godinu manifestacija aste i razvija se prateći svjetske trendove“, rekla je Pribilović.

Ona je, kako je saopšteno iz Ministarstva, podsjetila da je taj Vladin resor posljednje dvije godine intenzivno radilo na unapređenju cjelokupnog sistema elektronske uprave, informatičke infrastrukture i interoperabilnosti elektronskih registara, unaprjeđenju elektronske identifikacije i elektronskog potpisa i otvaranju podataka.

Predsjednik Savjeta Agecije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP), Branko Kovijanić, je kazao da je Infofest jedini festival ICT dostignuća koji je Vlada proglasila manifestacijom od državnog značaja.

„Te 1993. godine prozor je otvoren. Iz godine u godinu organizatori su imali viziju koju je trebalo postići i više i bolje od toga. Nikad važnije konstatovali bi nakon završetka Infofesta, a saznanje kao izazov nas je vodilo u dalji napredak institucija i kompanija iz kojih smo dolazili“, kazao je Kovijanić.

I ove godine na Infofestu će biti više od hiljadu registrovanih pojedinačnih učesnika, a predstaviće se institucije i najznačajnije kompanije iz oblasti ICT-a, iz zemlje i svijeta.

Infofest, koji traje do subote, organizuju Ministarstvo javne uprave i konsultantska kompanija Biznis Link.