13-04-2021

Sječa DPS direktora u Vodovodu

U najjačem opštinskom preduzeću u Budvi razriješeni kadrovi administracije Nikole Divanovića.

Sječa DPS direktora u Vodovodu | Radio Televizija Budva

Direktori Sektora prodaja i Sektora za planiranje i organizaciju i razvoj opštinskog preduzeća Vodovod i kanalizacija Budva razirješeni su, a bez fotelja je ostalo i nekoliko šefova na ključnim pozicijama u tom najjačem opštinskom preduzeću.

Riječ je o kadrovima koji su postavljeni za vrijeme dvoipomjesečne vladavine administracije Nikole Divanovića, nakon što je uz političku korupciju, policijskom i akcijom Upravne inspekcije, uz aminovanje Vlade Duška Markovića, nasilno smijenjena vlast u metropoli turizma koalicije DF i Demokrata.

Divanović, koji je kasnije i predvodio na lokalnim izborima koaliciju okupljenu oko DPS, preuzimanjem fotelje prvog čovjeka grada, na svim ključnim direktorskim pozicijama i samoj gradskoj upravi, uz aminovanje lokalnog parlamenta, postavio je kadrove iz redova DPS, SD i Crnogorske.

Među prvima, smjena je bila u gradskom Vodovodu, kada je ljetos na sjednici lokalnog parlamenta skupštinska većina iz redova DPS, SD, Crnogorska i odbornik Stevan Džaković, uz jake policijske snage i privatno obezbjeđenje, smijenila dotadašnji i imenovala novi Odbor direktora Vodovoda i kanalizacije.

Odbor direktora je ekspresno potom zasjedao, smijenio dotadašnju izvršnu direktoru Jasnu Dokić, kadra DF-a, a na njeno mjesto postavio Krsta Gregovića, kadra DPS-a. Gregović je odmah smijenio dotašnje direktore sektora i postavio ljude bliske novoj skupštinskoj većini.

Nakon što je na avgustovskim lokalnim izborima koalicija okupljena oko DPS doživjela fijasko, a pobjedu ostvarile Demokrate i koalicija koju je predvodio aktuelni gradonačelnik Marko Carević, uslijedilo je poništenje svih odluka koje je donijela administracija Nikole Divanovića, pa i one koje se odnose na imenovanje Odbora direktora Vodovoda.

Međutim, takvu odluku Centralni registar privrednih subjekata nije priznao, pa je bukvalno punih šest mjeseci trajala agonija, dok Skupština opštine konačno nije našla prihvatljiv model i imenovala novi Odbor direktora Vodovoda, koji je prije nepunih mjesec ponovo za v.d. izvršne direktorke imenovao Jasnu Dokić.

Dokić je u razgovoru za “Vijesti“ kazala da je nakon povratka u Vodovod i kanalizaciju i njenog imenovanja za v.d. izvršnog direktora zatekla stanje koje nije zadovoljavajuće kako u finansijskom tako i organizaciono - tehničkom smislu.

“Kao lice koje odgovara Odboru direktora i Skupštini grada i na kraju građanima, koji su dali podršku ovoj vlasti, pristupila sam reorganizaciji da bi se ukupan rezultat poboljšao, počela sam sa nekim kadrovskim rješenjima. Smijenjen je u skladu sa zakonom i kolektivnim ugovorom određeni broj kadrova, jer smatram da će na drugim pozicijama da daju više, a neki ljudi koji su sada postavljeni da će svojim radom, angažovanjem, ekonomičnošću postići ono ka čemu svi težimo - boljem sveukupnom rezultatu našeg preduzeća“, naglasila je Dokić.

Prema njenim riječima, prethodnu godinu obilježila je pandemija koronavirusa, koja je unazadila turizam, noseću privrednu granu u Budvi.

“Međutim, nije samo epidemija koronavirusa doprinijela lošem rezultatu, nego i nezakonita vladavina Demokratske partije socijalista. Kako bi Vodovod i kanalizaciju vratili na onaj put i rezultate koje smo ostvarivali 2019, i kako smo počeli 2020. pristupilo se određenim kadrovskim promjenama. Sada je pred nama turistička sezona, kojoj moramo pristupiti ozbiljno, a sve za dobrobit građana Budve i nas koji radimo u Vodovodu i da ovaj jedan ružan period ostavimo iza nas i uđemo u nove pobjede“, poručila je Dokić.

Nakon što su novi kadrovi imenovani na direktorskim pozicijama u Vodovodu, počelo je i češljanje kompletne dokumentacije na koji način je rađeno, da li i ko je zapošljavan u vrijeme ljetošnjeg političkog prevrata u gradu.

Kompletira se izvršna vlast

I u ostalim opštinskim preduzećima u proteklih dvadesetak dana odbori direktora, koje je na minulom skupštinskom zasjedanju imenovao lokalni parlament, izabrali su nove vršpoce dužnosti izvršnih direktora.

Tako je rukovođenje Komunalnog preduzeća preuzeo Predrag Drago Ivanović (Nova srpska demokratija), Mediteran reklama Ivan Pejović (Demokrate), Otpadnih voda Milivoje Radulović (Demokrate), Akademije znanja Valentina Bellinger (Pokret za promjene), Parking servisa Jovica Gregović (Demokratska narodna partija)....

Očekuje se da će u gotovo svim ovim preduzećima uslijediti reorganizacija, te kontrola rada kadrova koje je ranije imenovala administracija Divanovića.

(Vijesti)